Proiectul PILUM pentru tunul electromagnetic european a fost lansat

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
PADR PILUM tun electromagnetic  Sursa foto: Research Institute of Saint-Louis
PADR PILUM tun electromagnetic Sursa foto: Research Institute of Saint-Louis

Pe 28 aprilie, EDA (Agenția Europeană de Apărare) a anunțat demararea proiectului PILUM în cadrul PADR (Preparatory Action on Defence Research).

PILUM înseamnă ”Proiectile cu rază lungă de acțiune pentru tunul electro-magnetic” și are un buget de aproximativ 1,5 milioane de euro, transmite Naval News.

Principalul obiectiv al PILUM este de a analiza, atât teoretic, cât și experimental, fezabilitatea armei electromagnetice (EMRG) și a proiectilelor sale cu hipervelocitate. În cadrul programului va fi construit un prototip al tunului electromagnetic ca sistem de artilerie pe distanțe lungi (200 km).

Consorțiul cu același nume, PILUM, este condus de Institutul de cercetare franco-german din Saint-Louis și cuprinde o serie de alți producători de top de echipamente militare și companii mai mici din Franța, Germania, Polonia și Belgia. Proiectul are o durată de 24 de luni.

Fiind parte a programului PADR, rezultatele PILUM vor ajuta Comisia Europeană, Agenția Europeană de Apărare și statele membre pentru evaluarea dimensiunii de cercetare a Fondului European de Apărare, mai precizează sursa citată.

Despre PADR

Proiectul PILUM a fost lansat de Comisia Europeană în 2017 și este sprijinit de UE pentru a evalua și demonstra valoarea cercetării și tehnologiei în domeniul apărării. Acesta a pregătit calea pentru un program european de apărare care să vină ca parte a Fondului European de Apărare (FED), în cadrul planului financiar multianual al UE (2021-2027).

Implementarea PADR este condusă de Agenția Europeană de Apărare printr-un acord de delegare semnat pe 31 mai 2017. Prin acest acord, Comisia încredințează Agenției Europene de Apărare gestionarea și implementarea proiectelor de cercetare lansate în cadrul PADR.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel