Proiect anti-UE. Orban, alături de ”Mișcarea” lui Bannon, fostul strateg al lui Trump

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Viktor Orban
Viktor Orban

Premierul conservator al Ungariei, Viktor Orban, a salutat vineri ideea lui Steve Bannon, fostul strateg al lui Donald Trump, de a crea un nou grup anti-UE, 'Mişcarea' ('The Movement'), spunând că era timpul ca cineva din SUA să vină în Europa pentru a răspândi gândirea conservatoare în locul valorilor liberale, relatează Reuters. 

Noul grup, cu sediul la Bruxelles, pe care Bannon l-a ales ca o platformă, urmăreşte să ajute organizaţiile care au aceleaşi poziţii naţionaliste şi anti-imigraţie de pe întreg teritoriul Europei. 

Bannon a declarat pentru Reuters că obiectivul este impulsionarea prezenţei anti-UE în Parlamentul European la alegerile din luna mai a anului viitor. 

Fondatorul acestui grup a mai spus pentru Reuters că ar vedea şase sau şapte lideri, în special din Italia şi Europa Centrală, care şi-ar putea uni forţele pentru a influenţa deciziile din Consiliul European al şefilor de stat şi de guvern. 

Orban nu a declarat direct dacă se va alătura grupului iniţiat de Bannon sau dacă va susţine platforma acestuia, dar a transmis "mult succes" proiectului. 

Orban, despre conservatorism

"America nu este formată doar din liberali", a declarat Orban la postul naţional de radio. 

"Suntem aici, aşa cum a spus un american, şi conservatori şi chiar creştin-democraţi. De ce să nu ne facem auzită vocea şi în Europa? Iar un om care gândeşte aşa a venit aici, el fiind fost consilier special al preşedintelui american", a adăugat premierul ungar. 

Orban a mai spus că Bannon, care a fost demis de Trump anul trecut, şi-a dat seama că este loc pentru răspândirea valorilor conservatoare în Europa şi că acest lucru este pozitiv, pentru că aduce 'diversitate' şi le permite europenilor să vadă şi latura conservatoare a Americii. 

Şeful guvernului de la Budapesta nu a mai intrat în alte detalii. 

Bannon s-a aflat în Ungaria la sfârşitul lunii mai. El a susţinut un discurs la o conferinţă la Budapesta şi s-a întâlnit de asemenea şi cu Orban, oponent fervent al politicilor UE privind migraţia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel