Proiect anti-UE. Orban, alături de ”Mișcarea” lui Bannon, fostul strateg al lui Trump

Tudor Curtifan / 27 iul 2018 / 17:04
Viktor Orban
Viktor Orban

Premierul conservator al Ungariei, Viktor Orban, a salutat vineri ideea lui Steve Bannon, fostul strateg al lui Donald Trump, de a crea un nou grup anti-UE, 'Mişcarea' ('The Movement'), spunând că era timpul ca cineva din SUA să vină în Europa pentru a răspândi gândirea conservatoare în locul valorilor liberale, relatează Reuters. 

Noul grup, cu sediul la Bruxelles, pe care Bannon l-a ales ca o platformă, urmăreşte să ajute organizaţiile care au aceleaşi poziţii naţionaliste şi anti-imigraţie de pe întreg teritoriul Europei. 

Bannon a declarat pentru Reuters că obiectivul este impulsionarea prezenţei anti-UE în Parlamentul European la alegerile din luna mai a anului viitor. 

Fondatorul acestui grup a mai spus pentru Reuters că ar vedea şase sau şapte lideri, în special din Italia şi Europa Centrală, care şi-ar putea uni forţele pentru a influenţa deciziile din Consiliul European al şefilor de stat şi de guvern. 

Orban nu a declarat direct dacă se va alătura grupului iniţiat de Bannon sau dacă va susţine platforma acestuia, dar a transmis "mult succes" proiectului. 

Orban, despre conservatorism

"America nu este formată doar din liberali", a declarat Orban la postul naţional de radio. 

"Suntem aici, aşa cum a spus un american, şi conservatori şi chiar creştin-democraţi. De ce să nu ne facem auzită vocea şi în Europa? Iar un om care gândeşte aşa a venit aici, el fiind fost consilier special al preşedintelui american", a adăugat premierul ungar. 

Orban a mai spus că Bannon, care a fost demis de Trump anul trecut, şi-a dat seama că este loc pentru răspândirea valorilor conservatoare în Europa şi că acest lucru este pozitiv, pentru că aduce 'diversitate' şi le permite europenilor să vadă şi latura conservatoare a Americii. 

Şeful guvernului de la Budapesta nu a mai intrat în alte detalii. 

Bannon s-a aflat în Ungaria la sfârşitul lunii mai. El a susţinut un discurs la o conferinţă la Budapesta şi s-a întâlnit de asemenea şi cu Orban, oponent fervent al politicilor UE privind migraţia.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy