Progres tehnologic al industriei din Israel. Armata a doborât drone folosind arme cu laser de mare putere (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Elbit Systems
Sursa foto: Elbit Systems

Direcția Apărare din Ministerul Apărării (Ministerul Apărării), împreună cu Elbit Systems și IAF, a interceptat cu succes mai multe UAV-uri folosind un sistem de arme cu laser de mare putere (HPL-WS). UAV-urile au fost interceptate la diferite distanțe și altitudini de zbor.

Seria de teste a fost realizată sub conducerea Direcției Apărare din Ministerul Apărării din Israel. În timpul acestei serii, un sistem laser de mare putere a fost instalat pe o aeronavă și a fost testat în mai multe scenarii. A interceptat și a distrus cu succes toate UAV-urile lansate pe parcursul testului.

Capacitatea de a intercepta și distruge amenințările aeriene din aer este revoluționară și oferă o schimbare strategică a capacităților de apărare aeriană ale statului Israel. Această serie de teste au fost efectuate într-un poligon din centrul Israelului, în strânsă cooperare cu IAF și unitatea ”Yanat”, se arată într-un comunicat al Elbit Systems remis DefenseRomania.

"Aș dori să felicit Direcția pentru cercetare și dezvoltare în domeniul apărării, Elbit și IAF pentru progresul tehnologic pe care l-au realizat. Astăzi ne-ați adus mai aproape de încă o etapă importantă în dezvoltarea Sistemului laser care va adăuga un nou strat de protecție la distanțe mai mari față de o varietate de amenințări. Sunt încrezător că industria de apărare a Israelului va reuși în acest program important de dezvoltare și voi colabora personal împreună cu întreaga unitate de apărare pentru a-i asigura succesul pentru securizarea statului Israel”, a spus ministrul Apărării din Israel, Benny Gantz. 

Israelul este printre primele țări din lume care realizează astfel de capabilități folosind un sistem aerian de laser de înaltă putere. Această serie de teste este prima fază a unui program multianual condus de Direcția Apărare Cercatare și Dezvoltare și Elbit Systems pentru a dezvolta un sistem laser împotriva unei varietăți de amenințări.

Această metodă de interceptare aeriană are multe avantaje, inclusiv un cost pe interceptare redus, capacitatea de a intercepta în mod eficient amenințările la distanță mare la altitudini mari indiferent de condițiile meteorologice și capacitatea de a apăra zone întinse.

2. -imagine fara descriere- (elbit-systems-laser-aerian_53038700.jpg)

Sistemul laser aerian, de mare putere, va completa gama de apărare antirachetă pe mai multe niveluri a Israelului, care include sistemele de interceptare antirachetă Iron Dome, David’s Sling și Arrow. Acest sistem va spori eficiența apărării aeriene împotriva amenințărilor existente și viitoare în regiune.

Șeful Direcției de Cercetare și Dezvoltare din Ministerul Apărării, generalul de brigadă Yaniv Rotem a declarat că ”Direcția Apărare din Ministerul Apărării, Elbit și IAF au finalizat o serie de teste folosind un sistem laser puternic, aerian. Am interceptat cu succes mai multe UAV-uri în aer, într-un interval de peste 1 km. Aceasta este o realizare tehnologică revoluționară și este esențială pentru dezvoltarea în continuare a sistemului nostru de laser aerian de mare putere. ”

3. -imagine fara descriere- (drona-lovita-de-laser_87839400.jpg)

Directorul general al Elbit Systems ISTAR, Oren Sabag a subliniat: ”Suntem mândri să conducem dezvoltarea acestei capacități strategice împreună cu Ministerul Apărării și IAF. Încercările au avut succes datorită unei game de active tehnologice unice. Credem că utilizarea unui laser de mare putere pentru a efectua interceptarea aeriană cu costuri reduse a rachetelor și a aeronavelor fără pilot ostile, mai aproape de zonele de lansare și departe de centrele de populație, oferă o schimbare semnificativă a capacităților de apărare ale Israelului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel