Program corvete. Leș face precizări: Nu există presiuni asupra MApN sau asupra mea

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Corveta Gowind - Naval Group
Corveta Gowind - Naval Group

Ministrul Gabriel Leș a transmis un mesaj pe o rețea de socializare cu privire la desfășurarea programului de înzestrare „Corveta multifuncțională”.

Gabriel Leș subliniază „cât se poate de clar” că nu există presiuni exercitate asupra Ministerului sau asupra sa, ca ministru, în ceea ce privește procedura. Diplomatul român a mai transmis că implementarea programului va fi derulată cu „respectarea strictă a cadrului legislativ”.

„Doresc să precizez cât se poate de clar că nu există niciun fel de presiuni care să fie exercitate asupra Ministerului Apărării Naționale sau asupra mea, ca ministru, în legătură cu procedura specifică de achiziție aferentă programului de înzestrare esențial „Corveta multifuncțională".

Ca membru al Guvernului României, am datoria să respect și să impun respectarea legilor țării în exercitarea mandatului meu, așa cum am jurat la învestirea ca ministru al apărării naționale.

Înzestrarea Forțelor Navale Române cu nave moderne, care să contribuie la întărirea securității naționale ca stat riveran la #MareaNeagra, reprezintă o prioritate absolută.

Însă urgența incontestabilă cu care se cere implementarea acestui program nu poate justifica încălcarea legilor. Asigur opinia publică că procedura de achiziție va fi derulată cu respectarea strictă a cadrului legislativ, iar soluția, așa cum va rezulta ea din aplicarea acestor legi, va fi comunicată cu celeritate”, a transmis Gabriel Leș, pe pagina personală de Facebook.

 

Programul corvetelor, în instanță

 

Amintim că la începutul acestui an, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, i-a adus la cunoştinţă ministrului Apărării, Gabriel Leş, că a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel în legătură cu derularea programului de înzestrare cu corvete, procedura fiind suspendată.

Naval Group (Franța), Damen (Olanda) și Fincantieri (Italia) sunt cei trei competitori. Potrivit informațiilor apărute în presă, Naval Group a câștigat licitația, cu o ofertă de 1,2 miliarde de euro. 

Potrivit ziarului francez La Tribune, celelalte oferte au fost 1,25 miliarde (Damen) și 1.34 miliarde (Fincantieri).


CITEȘTE ȘI: Naval Group, câștigătorul licitației pentru corvete

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel