Producătorul german de armament Rheinmetall intră pe piaţa din Ucraina: Principalul obiectiv, cooperarea cu industria ucraineană de armament

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Producătorul german de armament Rheinmetall își va uni forțele cu compania de stat ucraineană Ukrainian Defence Industry (fosta Ukroboronprom) pentru a repara și întreține vehiculele militare de producție occidentală și, în cele din urmă, pentru a le produce pe plan intern în Ucraina, a declarat premierul ucrainean Denis Shmihal la 24 octombrie.

Anunțul a fost făcut în timp ce Denis Shmihal se afla în Germania pentru cel de-al șaselea forum de afaceri germano-ucrainean, unde s-a întâlnit, de asemenea, cu cancelarul german Olaf Scholz. Ucraina s-a bazat pe sprijinul financiar și militar din partea Occidentului de când Rusia a lansat invazia din februarie 2022.

Societatea mixtă Rheinmetall-Ukoroboronprom LLC a fost înregistrată la 18 octombrie, a declarat Shmihal, potrivit The Kyiv Independent.

,,Crearea unei întreprinderi comune este, fără exagerare, un eveniment de referință care duce cooperarea dintre țările noastre la un nivel calitativ nou", a precizat oficialul ucrainean,

Anterior, Rheinmetall a dezvăluit că această companie va avea sediul la Kiev și se va ocupa de service și întreținere, precum și de asamblarea, producția și dezvoltarea de vehicule militare.

La 28 septembrie a fost raportat pentru prima dată că existau planuri ca întreprinderea comună să se deschidă la Kiev. Aceasta s-ar concentra pe întreținerea și repararea vehiculelor transferate în Ucraina ca parte a programului multilateral de schimb de echipamente "Ringtausch" al Germaniei.

În cadrul acestui program, aliații europeni oferă Ucrainei echipamente sovietice mai vechi în schimbul armamentului german.

Ca pas următor, Rheinmetall dorește să fabrice echipamente militare în Ucraina și chiar să dezvolte în viitor sisteme militare noi cu implicarea unor echipe mixte de specialiști germano-ucrainene.

Pornind de la un anunț făcut în mai 2023, proiectul de colaborare dintre Rheinmetall și compania de stat ucraineană Ukrainian Defence Industry (UDI) are ca scop îmbunătățirea industriei de apărare ucrainene, catalizând creșterea securității naționale a acesteia. 

O astfel de colaborare oferă multiple avantaje Ucrainei. Printre acestea se numără extinderea resurselor interne din domeniul industriei de apărare și accelerarea livrării de echipamente militare din Germania.

Primele indicii ale unei colaborări înfloritoare în domeniul apărării între Rheinmetall și industria de armament din Ucraina au fost vizibile încă din luna august.

Armin Papperger, directorul general al Rheinmetall, a articulat intenția companiei germane de a-și lărgi aria de acoperire prin poziționarea strategică a centrelor de producție ale companiei în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel