Producătorii ruși de armament anunță că vor moderniza tehnica militară în baza lecțiilor învățate în conflictul din Ucraina

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Directorul industrial al companiei de stat Rostec din Federația Rusă, Bekhan Ozdoev, a declarat, pe 22.07.2022, că specialiștii societății analizează cu atenție experiența utilizării echipamentelor militare în timpul așa-zisa ''operației militare speciale'' din Ucraina, în scopul modernizării acestora.

,,Monitorizăm rezultatele întrebuințării echipamentelor militare și primim și un feedback din partea armatei. Aceste lucruri ne ajută la crearea de noi tipuri avansate de arme, dar și la modernizarea celor existente”, a menționat Ozdoev, ale cărui declarații au fost preluate de agenția de presă Interfax.

,,Vehiculele de luptă produse de întreprinderile din cadrul companiei de stat Rostec au funcționat bine în condițiile conflictului de mare intensitate din Ucraina, demonstrând fiabilitate și eficiență în luptă”, a adăugat directorul industrial al companiei de stat din Rusia.

Potrivit datelor prezentate de Rostec, militarii ruși întrebuințează în Ucraina o gamă largă de echipamente produse de societățile din cadrul companiei, între care mașina de luptă pentru sprijinirea tancurilor Terminator, tancul de bază T-90 Proryv, complexul de rachete operativ-tactic Iskander-M, complexul de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S1, sistemul greu de aruncătoare de flăcări Solntsepek, mașina de minare de la distanță Zemledelie, precum și mai multe tipuri de lansatoare multiple de proiectile reactive.

Comentariul autorului: Natura confruntărilor din Ucraina presupune o altă intensitate decât alte conflicte moderne în care au fost implicați militarii ruși, ca de exemplu cel din Siria. În consecință și cerințele pentru tehnica de luptă sunt altele, fapt ce permite testarea și verificarea acesteia, în diverse situații.

De asemenea, diversitatea tehnicii și armamentelor întrebuințate pe teritoriul Ucrainei este una foarte mare. Militarii ruși au introdus progresiv în luptă diverse tipuri de arme, de la armament individual portabil și până la tehnică militară grea.

Toate aceste lucruri ajută producătorii de armamente și tehnică militară să perfecționeze echipamentele, corectând deficiențele constatate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel