În căutare de noi vehicule militare tactice, Armata SUA are acum posibilitatea de a achiziţiona JLTV-uri în versiunea hibridă

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
JLTV, Oshkosh. Photo U.S. Army by Staff Sgt. Quanesha Barnet via National Defense Magazine
JLTV, Oshkosh. Photo U.S. Army by Staff Sgt. Quanesha Barnet via National Defense Magazine

Programul de cercetare pentru JLTV al Armatei SUA a început în anul 2005, aprobat oficial în 2006, şi finalizat în 2015 – anul în care compania Oshkosh Corporation a fost selectată să producă o nouă generaţie de vehicule tactice pentru militarii americani şi nu numai. Acum, compania Oshkosh, sepecializată în dezvoltarea de vehicule militare tactice, a prezentat o versiune hibridă a Joint Light Tactical Vehicle, numită eJLTV, iar Armata SUA este aşteptată să plaseze primele comenzi.

Potrivit unui comunicat de presă publicat marți, eJLTV oferă militarilor U.S. Army şi U.S. Marine Corps același nivel de performanță și protecție ca JLTV-ul clasic, dar vine cu câteva avantaje pentru militarii americani, şi anume: este mai silenţios pe campul de luptă, consuma mai puţin carburant, este mai puternic şi are o autonomie mai mare.

Vicepreședintele executiv al Oshkosh Corporation și președintele Oshkosh Defense, John Bryant precizează că această nouă tehnologie poate fi implementată pe toată flota acutala de JLTV-uri pe care compania sa le produce. Cu alte cuvinte, orice JLTV poate fi transformat foarte uşor într-un eJLTV

eJLTV încarcă bateria în timpul utilizării motorului cu ardere internă, reîncărcând complet bateria litiu-ion în 30 de minute. Compania Oshkosh Defense consideră că acest lucru reprezintă un avantaj, deoarece militarii nu vor trebui să depindă în acest moment de infrastructura de încărcare (staţii de încărcare), care rămâne una dintre cele mai semnificative provocări pentru o tranziţie completă la a flotă de vehicule militare tactice, 100% electrice.

 

Compania Oshkosh a construit deja aproximativ 15.000 de vehicule de tip JLTV pentru Armata SUA

 

John Bryant a precizat că Armata SUA nu i-a în consdierare, în acest moment, achiziţionarea unor vehicule militare electrice de tip JLTV. Acesta este şi motivul pentru care compania Oshkosh a decis să investească în deazvoltarea de vehiculule hibride pentru că a observat un interes mai mare pentru acestea.

Potrivit Breaking Defense, Bryant precizează că decizia companiei Oshkosh de a deazvolta vehiculule hibride, în scopuri militare, a venit în urma unor discuţii pe care le-a avut în ultimii ani cu oficiali din Armata SUA.

Bryant a spus că Oshkosh a început să proiecteze eJLTV-ul în urmă cu aproximativ 18 luni. Compania nu a primit nicio comandă pentru eJLTV, dar a spus că are capacitatea de a le produce în serie, în cazul în care vor veni comenzi. Bryant a refuzat să precizeze care sunt funizorii de baterii ai companiei Oshkosh.

Cele 15.000 de eJLTV-uri pe care compania le-a produs deja pentru Armata SUA pot fi modernizate cu usrinta în eJLTV, potrivit lui Nader Nasr, inginer în cadrul companiei Oshkosh Defence.

Programul JLTV presupune înlocuirea Humvee-urilor, aflate în prezent în dotarea Forţelor Armate ale SUA, cu câteva zeci de mii de vehicule tactice, produse de compania Oshkosh Corporation.

Agile Combat Support lucrează în prezent cu Departamentul Amatei (Department of the Army) – o divizie a Departamentului Apărării al Statelor Unite (United States Department of Defense, prescurtat DoD) – la programul JLTV (2005–2015) care presupune înlocuirea Humvee-urilor, aflate în prezent în dotrarea Forţelor Armate ale SUA, cu cateva zeci de mii de vehicule tactice, produse de compania Oshkosh Corporation. 

La începutul anului 2019, se vehicula informaţia că Armata SUA vrea să achiziţioneze, până în 2030, puţin peste 50.000 de vehicule blindate Oshkosh JLTV.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel