Primul zbor al dronei S-70 Ohotnik (Vânătorul) alături de un avion de luptă Sukhoi Su-57 (Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a dat publicităţii un video cu primul zbor al dronei S-70 Ohotnik (Vânătorul) alături de un avion de luptă de ultimă generaţie, Sukhoi Su-57 (cunoscut și sub denumirea de T-50, PAK FA), a anunțat departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării.

Un avion de vânătoare Su-57 și o dronă S-70 au evoluat împreună pe cer și au îndeplinit misiuni de antrenament și luptă pentru a depăși sistemele de apărare antiaeriană și pentru a intra în siguranță în zona „adversarului”. 

Zborul a avut loc în regim automat şi a durat mai mult de jumătate de oră. Drona extinde câmpul operaţional al avionului de luptă şi îi permite să lovească inamicul fără a intra în zona de apărare aeriană a acesteia, potrivit serviciului de presă ministerului.

Presa rusă a descris în continuare Okhotnik ca fiind capabil să parcurgă până la 5.000 de kilometri (3.100 mile), în ciuda greutății sale semnificative de aproximativ 20 de tone.

Drona rusească „Vânătorul" este considerata o copie a dronei stealth americane RQ-170 "Sentinel"

Experții susțin că în crearea noii drone ruseşti de vânătoare ”Ohotnik” (”Vânătorul”) a fost copiată tehnologia dronei stealth americane RQ-170 ”Sentinel''. "Ohotnik" este un proiect de drona grea de generația a șasea, dezvoltat de "Sukhoi" din anul 2012, la comanda Ministerului rus al Apărării.

Primul zbor al aparatului a avut loc pe 3 august şi a durat aproximativ 20 de minute. Aparatul de zbor fără pilot a decolat controlată mai întâi de un operator apoi a survolat aerodromul de mai multe ori la o altitudine de aproximativ 600 de metri înainte de a ateriza cu succes.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel