Drona rusească „Vânătorul“, o copie a dronei stealth americane RQ-170 ”Sentinel” (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Experții susțin că în crearea noii drone ruseşti de vânătoare ”Ohotnik” (”Vânătorul”) a fost copiată tehnologia dronei stealth americane RQ-170 ”Sentinel”, scrie agenţia Unian, care comentează imaginile apărute pe internet.

Totuşi, dimensiunile avionului de luptă par să fie asemănătoare cu Northrop Grumman X-47B. Experţii susţin că în crearea noii drone rusesti de vânătoare ”Ohotnik” (”Vânătorul”) a fost copiată tehnologia dronei stealth americane RQ-170 ”Sentinel”, scrie agentia Unian, care comenteaza imaginile aparute pe internet.

 (w670)

Rusii au studiat un model de dronă RQ-170 Sentinel, aflat în posesia Iranului

Rusia a studiat dispozitivul american RQ-170 Sentinel, capturat de Iran în decembrie 2011, iar pe baza lui a creat propria drona grea „Ohotnik”, scriu experții The Drive.

Experții au subliniat faptul că dezvoltatorii ruși nu au copiat complet RQ-170 Sentinel, deoarece „Ohotnik„ nu poate fi considerat cu adevărat un aparat de zbor stealth, spre deosebire de RQ-170.

(w670)

”Ohotnik” este un proiect de drona grea de generația a șasea, dezvoltat de ”Sukhoi” din anul 2012, la comanda Ministerului rus al Apărării. Primul zbor al aparatului este programat pentru anul 2019.

Drona în cauză, un UCAV – unmanned combat air vehicle – nu reprezintă o noutate, o imagine destul de slabă fiind dată publicităţii “pe surse” încă de anul trecut. Iar despre faptul că Rusia lucrează la o dronă cu acest design se ştie încă de când Sentinelul american a fost capturat de iranieni.

În noiembrie 2018, o sursă din ministerul rus al Apărării a declarat pentru agenţia de ştiri TASS, sub protecţia anonimatului, că prototipul Okhotnik îşi completase primele teste. Chiar dacă nu a decolat de pe pistă, aeronava de luptă fără pilot ajunsese la o viteză de peste 190 de kilometri la oră. Sursa citată a mai precizat că avionul a accelerat pe pista de decolare, iar apoi s-a oprit „în mod complet automat”.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel