Drona rusească „Vânătorul“, o copie a dronei stealth americane RQ-170 ”Sentinel” (Foto/Video)

S.I. Catalin / 27 ian 2019 / 10:37

Experții susțin că în crearea noii drone ruseşti de vânătoare ”Ohotnik” (”Vânătorul”) a fost copiată tehnologia dronei stealth americane RQ-170 ”Sentinel”, scrie agenţia Unian, care comentează imaginile apărute pe internet.

Totuşi, dimensiunile avionului de luptă par să fie asemănătoare cu Northrop Grumman X-47B. Experţii susţin că în crearea noii drone rusesti de vânătoare ”Ohotnik” (”Vânătorul”) a fost copiată tehnologia dronei stealth americane RQ-170 ”Sentinel”, scrie agentia Unian, care comenteaza imaginile aparute pe internet.

 (w670)

Rusii au studiat un model de dronă RQ-170 Sentinel, aflat în posesia Iranului

Rusia a studiat dispozitivul american RQ-170 Sentinel, capturat de Iran în decembrie 2011, iar pe baza lui a creat propria drona grea „Ohotnik”, scriu experții The Drive.

Experții au subliniat faptul că dezvoltatorii ruși nu au copiat complet RQ-170 Sentinel, deoarece „Ohotnik„ nu poate fi considerat cu adevărat un aparat de zbor stealth, spre deosebire de RQ-170.

(w670)

”Ohotnik” este un proiect de drona grea de generația a șasea, dezvoltat de ”Sukhoi” din anul 2012, la comanda Ministerului rus al Apărării. Primul zbor al aparatului este programat pentru anul 2019.

Drona în cauză, un UCAV – unmanned combat air vehicle – nu reprezintă o noutate, o imagine destul de slabă fiind dată publicităţii “pe surse” încă de anul trecut. Iar despre faptul că Rusia lucrează la o dronă cu acest design se ştie încă de când Sentinelul american a fost capturat de iranieni.

În noiembrie 2018, o sursă din ministerul rus al Apărării a declarat pentru agenţia de ştiri TASS, sub protecţia anonimatului, că prototipul Okhotnik îşi completase primele teste. Chiar dacă nu a decolat de pe pistă, aeronava de luptă fără pilot ajunsese la o viteză de peste 190 de kilometri la oră. Sursa citată a mai precizat că avionul a accelerat pe pista de decolare, iar apoi s-a oprit „în mod complet automat”.  

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy