Grecia: Programul de modernizare pentru avioanele F-16, un real succes. Primul zbor cu F-16V Block 70/72

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ca parte a primei faze a programului Forțelor Aeriene Elene (HAF) de actualizare a avioanelor F-16C / D Block 52+ la versiunea Viper, realizată de companiile Hellenic Aviation Industry și Lockheed Martin, primul test de zbor al primei aeronave actualizate la acest standard a avut loc duminică, 17 ianuarie 2021.

Primul dintre cele 84 de avioane de luptă F-16C / D Block 52+ ale Forțelor Aeriene Elene (HAF), care a fost actualizat la cel mai nouă versiune F-16V( cunoscut sub numele de Block 70/72 a făcut primul zbor pe 17 ianuarie, având la manşa un pilot american.

Publicaţia The Aviationist precizează că avionul F-16V va efectua zboruri suplimentare de verificare în Grecia, înainte de a fi transferat în Statele Unite pentru ultimele upgrade-uri.

Ministrul grec al apărării naționale, Nikos Panagiotopoulos, a postat pe Twitter o fotografie a aeronavei modernizate la standarul F-16V, definind primul zbor „un real succes”.

În timpul zborului de testare, sistemele actualizate ale aeronavei au fost verificate şi testate cu succes. F-16V, cunoscut sub numele de Block 70/72, este cea mai avansată versiune disponibil astăzi a avionului F-16.

În 2018, Departamentul Apărării al SUA (DoD) a acordat companiei Lockheed Martin un contract de 996,775 milioane de dolari pentru modernizarea a 84 de avioane din cele 153 de F-16C / D Block 52+ ale Forțelor Aeriene Elene, la standardul Viper F-16V Block 72, în conformitate cu programul american de vânzări militare externe (FMS), până în 2027, potrivit Janes.com.

La începutul anului 2020, HAF a anunțat începerea programului de modernizare a flotei sale de avioane F-16. Grecia i-a acordat companiei americane Lockheed Martin un contract în valoare de 280 milioane USD pentru modernizarea flotei de avioane F-16C-52 + și F-16D-52 +, în următorii șapte ani. Printre alte îmbunătățiri aduse acestor aeronave, standarul  Block 70/72 include şi instalarea unui radar APG-83 Active Electronic Scanned Array (AESA).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel