Primul avion F-16 a aterizat la Aerostar Bacău pentru mentenanță (Foto/Video). Touch and go pe pista Aeroportul Internațional "George Enescu"

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Avion F-16 la Aerostar S.A. Bacău. Sursa foto: Facebook Plane Spotters Bacău.
Avion F-16 la Aerostar S.A. Bacău. Sursa foto: Facebook Plane Spotters Bacău.

În cursul zilei de ieri, la Bacău a avut loc o premieră, primul avion F-16 al Forţelor Aeriene Române, care urmează să intre într-un proces planificat de mentenanță, a pus roțile pe pista Aeroportului Internațional "George Enescu" Bacău.

Plane Spotters Bacău, pagina de Facebook dedicată activității de plane spotting și care a prezentat momentul, a relatat ca acest F-16 al Forţelor Aeriene Române este prima aeronavă de acest tip care a venit pentru mentenanță la Aerostar S.A. Bacău.

Înaintea aterizării aeronavei F-16 la Bacău, pilotul de la Baza Aeriană 86 Borcea a efectuat doua touch and go-uri pe pista la Aeroportul Internațional "George Enescu", după care a oferit celor prezenţi posibilitatea de a urmări câteva manevre aeriene de tipul celor care sunt efectuate în timpul show-urilor aviatice.

Forţelor Aeriene Române deține în prezent 17 aeronave F-16 Fighting Falcon care completează Escadrila 53 Vânătoare, de la Baza 86 Aeriană Borcea. Avioanele sunt achiziționate second hand din Portugalia, dar vor fi modernizate în țară.

Toate cele 17 F-16 cumpărate vin din Portugalia și sunt aeronave second hand. Sunt însă modernizate iar resursa de viață este abia la jumătate. 

Aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Române vor trece printr-un alt proces amplu de modernizare, unde vor fi aduse la următorul standard. Toate aceste lucrări vor fi efectuate de Aerostar Bacău, unde din companiile de elită ale României în domeniul apărării.

Cei de la Aerostar pe lângă modernizare, asigură și mentenanța avioanelor F-16, după ce în luna august a anului trecut a fost semnat un protocolul de colaborare între Statul Major al Forțelor Aeriene și S.C. Aerostar S.A.. În urma acestui protocol, Aerostar Bacău devine oficial Centru de Mentenanță pentru aeronavele F-16 ale României. 

Toate aeronavele F-16 ale României vor fi modernizate la o configurație superioară de către Aerostar Bacău

Așadar, toate cele 17 aeronave F-16 aduse din Portugalia sunt modernizate de OGMA și au ceeași configurație, respectiv M.5.2R. Ele vor fi aduse la o configurație superioară - M.6.X.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel