Slovacia cumpără 152 de vehicule blindate suedeze CV90

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Primele transportoare blindate CV90 MkIV vor fi livrate în 2025, în timp ce acestea vor înlocui treptat echipamentele BVP-1 și BVP-2

Echipamentele BVP-1 și BVP-2 ale forțelor terestre sunt în serviciul armatei slovace de mai bine de jumătate de secol, Martina Kovaľ Kakaščíková, purtătoarea de cuvânt a Ministerul Slovac al Apărării.

„Întrucât o parte din condițiile Republicii Slovace includea implicarea reală a industriei de apărare slovace, au fost semnate și contracte cu participarea producătorului, adică a companiei BAE Systems și a companiei de stat ZTS-SPECIÁL, care va fi principalul sector industrial. partener al proiectului”, a spus purtătorul de cuvânt.

Potrivit adjunctului Ministerului Slovac al Apărării, Marian Majer, vehiculele blindate suedeze CV90 MkIV îndeplinesc cerințele forțelor armate din Slovacia. Un aspect important al achiziției este că și Republica Cehă a decis să achiziționeze aceleași vehicule, ceea ce, potrivit părții slovace, poate avea un efect pozitiv asupra prețului final.

Este posibil ca unele clauze din contract să ducă la o posibilă modificare a sumei finale în cazul unei reduceri de cantitate, a subliniat ministrul slovac al apărării, Jaroslav Naď. 

La acest moment, vor fi livrate 152 de vehicule.

Din numprul total, 122 de blindate vor fi livrate în varianta vehicul de luptă pentru infanterie, 12 CV90 vor fi construite într-o nouă configurație, compatibilă cu un lansator de grenade. Restul de vehicule vor include variante de comandă și control, recunoaștere și recuperare, menite să ofere suport logistic de luptă specializat. Contractul acoperă și sisteme de instruire și educație, precum și simulatoare tactice.

Costurile totale, inclusiv costurile estimate ale infrastructurii, se ridică la 1,7 miliarde de euro (41 de miliarde de coroane), arată Reuters și edrmagazine.

În luna august a acestui an, Republica Cehă și Slovacia au convenit asupra unei proceduri comune pentru achiziționarea vehiculelor de luptă pe șenile suedeze CV90 MkIV. În iulie, Republica Cehă a anulat licitația pentru achiziționarea de vehicule de luptă de infanterie pe șenile pentru peste 50 de miliarde de coroane și a decis să se adreseze direct producătorului suedez BAE Systems.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel