Prima apariție publică a tancului chinezesc VT4 în timpul paradei militare din Pakistan (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Prima apariție publică a tancului principal de luptă VT4, produs de industria chineză de apărare, a fost în timpul paradei militare anuale din Pakistan care a avut loc la Karachi pe 25 martie 2021. În 2019, Pakistanul a selectat tancul VT4 pentru a dota forţele terestre cu cel putin 100 de noi MBT-uri.

În septembrie 2020, a fost anunțat că Armata pakistaneză urmează să opereze mai multe tancuri VT-4, produse de industria chineză de apărare.

În prezent, diferite alte modele de tancuri principale de luptă sunt deja în serviciul Forţelor Armate Pakistaneze, inclusiv 300 de tancuri Al-Khalid – fabricate de industria pakistaneză de apărare –  315 tancuri ruseşti T-80U, 500 de tancuri Al-Zarrar, 400 de tancuri chinezești Type 69 și 268 de tancuri Type 85-IIAP.

VT4 este una dintre ultimele generații de tancuri principale de luptă fabricate de industria de apărare chineză. Tancul a fost prezentat, când era la stadiul de proiect, în 2012 în cadrul expoziției internaționale de apărare Eurosatory, care a avut loc la Paris, Franța. 

Tancul VT4 este acum în dotarea forţelor armate din China, Nigeria, Pakistan și Thailanda. Varianta de export a VT4 se numește MBT-3000.

VT4 este înarmat cu un tun de 125 mm cu alezaj neted, cu încărcare automată – o magazie de 22 de proiectile – ce poate trage 8 focuri pe minut. Armamentul secundar include o mitralieră coaxială de 7,62 mm și o stație de armă acționată de la distanță care este înarmată cu o mitralieră grea de 12,7 mm. Tunul poate trage și rachete ghidate antitanc de tip 9K119 Refleks ce au o rază de acțiune de până la 5 km.

Coca și turela VT4 sunt construite din oțel sudat. Tancul poate fi echipat cu armură reactivă explozivă (ERA), oferind un nivel ridicat de protecție.

VT4 este propulsat de un motor diesel care dezvoltă 1.300 CP. Poate rula cu viteza maximă de 70 km / h şi poate avea o autonomie maximă de 500 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel