Prima acțiune de pregătire a militarilor români care vor opera sistemele Patriot

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistemului de rachete Patriot
Sistemului de rachete Patriot

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor a participat, luni, 9 iulie, începând cu ora 15.00, la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene, la deschiderea unei activități de familiarizare a personalului care va opera sistemele de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot din înzestrarea Armatei României cu procedurile de utilizare a sistemului de simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer).

Activitatea se va desfășura în perioada 9-13 iulie și va fi susținută de reprezentanți ai producătorului sistemului de rachete - compania americană Raytheon și de instructori din cadrul Forțelor Terestre ale Statelor Unite din Europa (USAREUR). 

În cadrul acordului încheiat cu Guvernul Statelor Unite, ţara noastră își va dota forțele armate cu cea mai recentă configurație a sistemului „Patriot”, configurația 3+, care include elemente hardware și software concepute în anul 2017. 

Sistemul „Patriot” este cel mai avansat sistem de rachete de apărare antiaeriană și anti-rachetă cu bătaie mare din lume, fiind testat și perfecţionat în luptă în cei peste 20 de ani de când prima versiune a intrat în serviciul operațional, construit în baza a peste 3.200 de teste la sol, 1.500 de teste de zbor și multiple desfășurări operaționale pe timpul cărora au fost înregistrate peste 100 de interceptări reale de luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel