Premise pentru reluarea conflictului din Nagorno Karabah. De ambele părți ale frontierei vor avea loc exerciții militare de amploare

Nicolae Iordan / 14 Martie 2021 / 10:27

Ministerul Apărării din Azerbaidjan a decis să disloce 10.000 de militari și peste 100 de tancuri lângă granița cu Armenia. Conform datelor furnizate de presa lde specialitate, aceste forțe și mijloace ar urma să participe la exerciții militare comune azero-turce, dar experții nu exclud reluarea unei operații militare împotriva Armeniei.

Exercițiile militare azero-turce vor debuta pe 15 martie 2021, urmând ca la acestea să participe pe lângă forțele terestre, avioane de vânătoare și avioane de recunoaștere fără pilot, ceea ce ridică o oarecare îngrijorare, deoarece în conflictul recent dronele aflate în serviciul Azerbaidjanului au schimbat radical cursul războiului armeano-azer.

De cealaltă parte, Armenia intenționează la rândul său să desfășoare exerciții militare de amploare în perioada 16-20.03.2021, văzute ca măsură militară “în oglindă” față de exercițiile azero-turce.

La aceste exerciții ar urma să participe 7.500 de militari, 100 de vehicule blindate, 200 de sisteme de rachete și artilerie și 90 de unități de apărare antiaeriană.   

Anterior, Comitetul Național Armenesc din America a anunțat că Baku și Ankara studiază posibilitatea lansării unui atac asupra regiunii Syunik (sud-estul Armeniei).

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy