Premierul Orban anunță reluarea IAR 99 Super Șoim, pentru F-16. Programul a trecut de CSAT

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
IAR-99 Șoim, sursă foto: https://iar99soim.blogspot.com
IAR-99 Șoim, sursă foto: https://iar99soim.blogspot.com

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, întrebat dacă este posibil ca piloţii de avioane F-16 să se antreneze pe modelul IAR 99 Şoim, că în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a fost aprobat un program care vizează fabrica de avioane. Programul urmăreşte modernizarea în varianta Super Șoim, astfel încât avionul românesc va putea fi utilizat pentru antremanetul piloților de F-16.

"În CSAT a fost aprobat un program care vizează întreprinderea de avioane şi care urmăreşte modernizarea IAR 99 Şoim astfel încât să poată să fie utilizat ca un antrenament pentru piloţii de F-16, una dintre utilizări. Va exista o finanţare, cu siguranţă, deja ea este gândită în bugetul Ministerului Apărării şi Avioane Craiova va beneficia de această finanţare, pentru că Avioane Craiova este compania care a produs şi care are capacitatea, sigur, căutând şi parteneri în realizarea acestui proiect, să finalizeze acest proiect. Mai mult decât atât, există şi un alt proiect, de a susţine retehnologizarea companiei prin intermediul, cel mai probabil, al unei majorări de capital care să fie folosită în interesul companiei pentru retehnologizare", a spus Ludovic Orban, potrivit Agerpres, în vizită la Avioane Craiova.

Premierul Ludovic Orban a vizitat azi compania Avioane Craiova.

Inițiativa este evident lăudabilă și necesară, dar ea trebuie pusă și în practică. În acest sens, amintim că DefenseRomania a abordat amplu subiectul modernizării Super Șoim și importanța programului. 

Publicația noastră s-a aplecat asupra subiectului și a situației de blocaj a programului Super Șoim, discutând și analizând problema cu industria de apărare din România.  

CITEȘTE ȘI: Blocarea IAR-99 'Super Șoim', esențial în programul F-16, o 'mare frustrare' pentru România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel