Premierul Orban anunță reluarea IAR 99 Super Șoim, pentru F-16. Programul a trecut de CSAT

Tudor Curtifan / 07 feb 2020 / 21:06
IAR-99 Șoim, sursă foto: https://iar99soim.blogspot.com
IAR-99 Șoim, sursă foto: https://iar99soim.blogspot.com

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat, întrebat dacă este posibil ca piloţii de avioane F-16 să se antreneze pe modelul IAR 99 Şoim, că în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a fost aprobat un program care vizează fabrica de avioane. Programul urmăreşte modernizarea în varianta Super Șoim, astfel încât avionul românesc va putea fi utilizat pentru antremanetul piloților de F-16.

"În CSAT a fost aprobat un program care vizează întreprinderea de avioane şi care urmăreşte modernizarea IAR 99 Şoim astfel încât să poată să fie utilizat ca un antrenament pentru piloţii de F-16, una dintre utilizări. Va exista o finanţare, cu siguranţă, deja ea este gândită în bugetul Ministerului Apărării şi Avioane Craiova va beneficia de această finanţare, pentru că Avioane Craiova este compania care a produs şi care are capacitatea, sigur, căutând şi parteneri în realizarea acestui proiect, să finalizeze acest proiect. Mai mult decât atât, există şi un alt proiect, de a susţine retehnologizarea companiei prin intermediul, cel mai probabil, al unei majorări de capital care să fie folosită în interesul companiei pentru retehnologizare", a spus Ludovic Orban, potrivit Agerpres, în vizită la Avioane Craiova.

Premierul Ludovic Orban a vizitat azi compania Avioane Craiova.

Inițiativa este evident lăudabilă și necesară, dar ea trebuie pusă și în practică. În acest sens, amintim că DefenseRomania a abordat amplu subiectul modernizării Super Șoim și importanța programului. 

Publicația noastră s-a aplecat asupra subiectului și a situației de blocaj a programului Super Șoim, discutând și analizând problema cu industria de apărare din România.  

CITEȘTE ȘI: Blocarea IAR-99 'Super Șoim', esențial în programul F-16, o 'mare frustrare' pentru România

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy