Premierul Ciucă confirmă: În România vor ajunge 1.000 de soldați americani care se află în Germania

Sursă foto: 82nd Airborne Division
Sursă foto: 82nd Airborne Division

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat informaţia potrivit căreia SUA vor trimite trupe suplimentare, precizând că este vorba despre 1.000 de soldaţi americani care sunt dislocaţi din Germania în România.

Premierul a subliniat că nu e vorba despre 1.000 de soldați germani, ci de militari americani care vor fi redislocați din Germania în România.

"Este o măsură asiguratorie la care ne aşteptam. Astăzi s-a făcut anunţul formal. Ca atare, în perioada următoare, în conformitate cu planurile de deplasare, urmează să se stabilească la nivelul experţilor, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, modul în care se va desfăşura activitatea de prezenţă. (...) Nu sunt 1.000 de soldaţi germani, sunt 1.000 de soldaţi americani, care sunt dislocaţi din Germania în România", a declarat prim-ministrul, la Parlament, înaintea şedinţei solemne comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată aniversării a 15 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. 

Amintim că CNN a anunțat în exclusivitate, citând surse din interiorul Casei Albe, că SUA trimit soldați în Europa de Est în vederea descurajării acțiunilor tot mai agresive ale Federației Ruse. Potrivit surselor din cadrul Administrației Biden ale publicației CNN, președintele Joe Biden a dat undă verde ca peste 2.000 de soldați să fie dislocați în Europa de Est.

Informația a fost ulterior confirmată de Pentagon.

Amintim că SUA au plasat până la 8.500 de militari în stare de alertă care ar putea fi dislocaţi în rândul trupelor NATO în cadrul crizei ucrainene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel