CNN: Biden a dat undă verde dislocării a 1.000 de soldați americani în România pentru contracararea Rusiei

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
US Army, prezentă la o paradă militară în Polonia. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Varșovia
US Army, prezentă la o paradă militară în Polonia. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Varșovia

SUA trimit soldați în Europa de Est în vederea descurajării acțiunilor tot mai agresive ale Federației Ruse. Potrivit surselor din cadrul Administrației Biden ale publicației CNN, președintele Joe Biden a dat undă verde ca peste 2.000 de soldați să fie dislocați în Europa de Est.

CNN scrie că Biden a aprobat oficial aceste dislocări în Est, iar Pentagonul va anunța oficial în cursul dimineții că soldații americani vor ajunge în Europa de Est „în următoarele zile”.

Sursa citată precizează că decizia americanilor e o nouă dovadă de sprijin față de aliații NATO care se simt amenințați de acțiunile tot mai agresive ale Federației Ruse din jurul Ucrainei.

Potrivit CNN ar fi vorba despre aproximativ 1.000 de militari americani care se află în Germania, care fac parte din batalionul de infanterie Stryker și care vor fi repoziționați în România.

 

2.000 de soldați americani ajung de urgență în Europa de Est. Biden a dat undă verde pentru dislocări și în România

 

Într-o primă fază vor ajunge în regiune aproximativ 2.000 de soldați americani. Potrivit surselor de la Casa Albă, aceștia vor fi dislocați în Polonia și în unele state din sud-est, membre NATO, aici fiind numită în mod direct România.

Amintim că SUA au plasat până la 8.500 de militari în stare de alertă care ar putea fi dislocaţi în rândul trupelor NATO în cadrul crizei ucrainene.

Rusia a solicitat oficial ca NATO să nu se mai extindă spre Est, fiind vizate Georgia și în special Ucraina, dar și revenirea la granițele din 1997 și demilitarizarea statelor care au aderat la Alianță după acest an, în cereri inacceptabile pe care Moscova le-a numit „garanții de securitate”, în contextul în care Kremlinul susține că se simte amenințat de NATO.

Cererea vizează și România, în special scutul de la Deveselu, obiectiv strategic care e o țintă permanentă a narativului rus. Partea americană a respins cererile inacceptabile ale Moscovei, propunând în schimb vizite reciproce la obiective militare. 

Unii analiști consideră că așa-numitele „garanții de securitate” total inacceptabile pe care Moscova le-a formulat sunt de fapt un motiv pentru ca Federația Rusă să justifice o agresiune împotriva Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel