Premieră pentru Moldova. Chişinăul are un ataşat militar în Statele Unite

S.I. Catalin |
Data publicării:
colonelul Vitalie Micov
colonelul Vitalie Micov

Ministerul Apărării din Republica Moldova a detaşat, în premieră, un ataşat militar în Statele Unite ale Americii. Decizia a fost luată de conducerea instituţiei în scopul promovării dialogului strategic pe dimensiunea de apărare dintre Republica Moldova şi SUA.

Diplomatul militar, colonel Vitalie Micov va fi responsabil de asigurarea unei cooperări eficiente dintre structurile de apărare ale celor două ţări, identificarea unor noi oportunităţi de dezvoltare şi îmbunătăţire a parteneriatului dintre Armata Naţională a Republicii Moldova şi Forţele Armate ale SUA, potrvit publika.md.

Ministrul Apărării Eugen Sturza s-a întâlnit cu ataşatul militar înainte de detaşarea acestuia la Washington şi i-a urat succes în exercitarea mandatului.

Eugen Sturza a menţionat că SUA sunt un partener strategic pentru Republica Moldova, iar consolidarea relaţiei de cooperare pe segment militar reprezintă o prioritate pentru Ministerul Apărării.

"Experienţa vastă pe care aţi acumulat-o în structurile de comandă ale Armatei Naţionale şi studiile pe care le aveţi, inclusiv în SUA, vă vor ajuta să instituiţi o comunicare eficientă cu partenerii americani, comunicare care se va materializa prin proiecte şi iniţiative noi benefice pentru ambele armate", i-a spus ministrul Apărării colonelului Micov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel