Premieră în SUA: Noul distrugător stealth Zumwalt preia controlul navelor fără pilot și a UAV-urilor

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Distrugătorul american USS Michael Monsoor, al doilea din clasa Zumwalt. Sursă foto: USS Michael Monsoor - DDG 1001 - Facebook
Distrugătorul american USS Michael Monsoor, al doilea din clasa Zumwalt. Sursă foto: USS Michael Monsoor - DDG 1001 - Facebook

US Navy analizează posibilități cu privire la cum va arăta viitorul război naval. În acest sens, în premieră, un distrugător stealth din clasa Zumwalt va controla în cadrul unor manevre militare nave de suprafaţă fără pilot (USV) și drone (UAV).

Potrivit unui anunț al US Navy, Marina americană va testa modul în care vor arăta viitoarele operațiuni militare navale. Amplele exerciții vor avea loc în oceanul Pacific, unde un distrugător stealth din clasa Zumwalt va coordona de la distanță manevre militare ale navelor fără pilot și a dronelor.

Exercițiul va fi organizat de Flota Pacificului a Statelor Unite ale Americii. Distrugătorul stealth din clasa Zumwalt care va fi testat este USS Michael Monsoor. Acesta este al doilea distrugător al clasei, după USS Zumwalt, primul distrugător, care poartă și numele clasei, și cel mai scump distrugător construit vreodată. 

Potrivit US Navy, distrugătorul din clasa Zumwalt va oferi o adevărată demonstrație de forță. USS Michael Monsoor va prelua controlul asupra mai multor nave fără pilot, inclusiv celebra Sea Hunter, navă de suprafață fără pilot de tipul ACTUV (Anti Submarine Warfare – ASW – Continuous Trail Unmanned Vehicle) și Sea Hawk. Vor fi controlate și UAV-uri de tip MQ-8B (cel mai nou elicopter fără pilot al US Navy) și performanta dronă MQ-9 Sea Guardian.

 

SUA vor deține trei distrugătoare din clasa Zumwalt

 

2. Distrugăto... (distrugatorul-uss-michael-monsoor-zumwalt-f-35_24864100.jpg)

Foto: Distrugătorul american USS Michael Monsoor, al doilea din clasa Zumwalt și un F-35 care zboară deasupra navei. Sursă: USS Michael Monsoor - DDG 1001 - Facebook

 

USS Michael Monsoor este al doilea distrugător din clasa Zumwalt, după USS Zumwalt. SUA mai au în construcție și un al treilea distrugător din această clasă - USS Lyndon B. Johnson.

Distrugătoarele dispun de cele mai avansate sisteme de rachete ghidate. De precizat că SUA au dezvoltat o nouă versiune a rachetelor SM-2 Block IIIA, rachete dezvoltate special pentru a fi lansate de distrugătoarele clasei Zumwalt.

Distrugătoarele dispun de tehnologie stealth, senzori avansați și un nou sistem de propulsie. Pot opera drone și elicoptere.

Costul unei asemenea nave este imens, fiind estimat între 3.5 și 4 miliarde de dolari.

CITEȘTE ȘI: Distrugătorul stealth USS Zumwalt, cel mai scump construit vreodată de SUA, a lansat în premieră o rachetă (Video)

Amintim că recent USS Zumwalt a fost testat de americani pe o furtună de gradul 6 pe scala Douglas. Testul a avut loc în octombrie anul trecut, dar informația a fost publicată abia anul acesta.

Această ultimă etapă a încheiat programul de testare. Distrugătorul USS Zumwalt a trecut proba dificilă cu brio și nu a întâmpinat nicio mișcare nesigură în afara limitelor acceptate în timpul puternicei furtuni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel