Distrugătorul stealth USS Zumwalt, testat de americani. Nava a dat piept cu o furtună violentă și valuri de peste 6 metri

USS Zumwalt, sursă foto: US Navy
USS Zumwalt, sursă foto: US Navy

Distrugătorul USS Zumwalt a fost testat de US Navy în ape tulburi. Nava a fost scoasă în ocean, unde a înfruntat cu brio o furtună puternică și valuri de peste 6 metri.

USS Zumwalt e cel mai scump distrugător construit vreodată. Este primul distrugător din clasa ZUMWALT.

Potrivit celor de la Business Insider, care citează US Navy, distrugătorul american s-a confruntat cu o furtună de gradul 6 pe scala Douglas.

Gradul 6 din 9 reprezintă o furtună extrem de violentă cu valuri de aproximativ 6 metri.

CITEȘTE ȘI: Viitoarea strategie a US Navy: Distrugătoare stealth înarmate cu rachete hipersonice

Potrivit sursei citate, testele au început inițial în 2019, când USS Zumwalt a navigat inițiat pe furtuni de gradul 3, 4 și 5 pe scala Douglas, deci cu valuri de până în 4 metri.

Testarea distrugătorului pe o furtună de gradul 6 pe scala Douglas a avut loc pe data de 25 octombrie 2020, informația fiind publicată recent. Această ultimă etapă încheie programul de testare, iar distrugătorul USS Zumwalt a trecut proba dificilă cu brio. Sursa citată precizează că nava nu a întâmpinat nicio mișcare nesigură în afara limitelor acceptate în timpul puternicei furtuni.

Business Insider amintește că înainte ca distrugătorul stealth să înceapă testele au existat suspiciuni cu privire la stabilitatea navei. Mai mult, unele voci își exprimau îngrijorarea că în anumite condiții nava s-ar putea chiar răsturna. Se pare că nu a fost cazul .

USS Zumwalt a intrat în serviciul US Navy la finalul lunii aprilie 2020. Distrugătorul e dotat cu tehnologie stealth prin obținerea unei amprente reduse de radiolocație.

Distrugătorul cu rachete ghidate USS Zumwalt este mai lung cu 30 de metri și cu 4 metri mai lat decât distrugătorul din clasa Arleigh Burke. USS Zumwalt are astfel 185 de metri oferind spațiul necesar pentru a executa o gamă mai largă de misiuni de suprafață, submarin și aviație. 

Costul distrugătorului este imens, fiind estimat între 3.5 și 4 miliarde de dolari.

CITEȘTE ȘI: Distrugătorul stealth USS Zumwalt, cel mai scump construit vreodată de SUA, a lansat în premieră o rachetă (Video)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel