Potrivit Indiei, China a dislocat avioane J-20 la granița celor două state chiar înainte ca Armata chineză efectueze noi incursiuni

Tudor Curtifan / 31 aug 2020 / 19:37
Chengdu J-20 China
Chengdu J-20 China

India acuză China că a dislocat aeronave J-20, despre care Beijingul afirmă că ar fi de generația a V-a, la granița celor două state. New Delhi precizează că acțiunea Chinei a avut loc chiar înaintea ca Armata chineză să desfășoare o nouă incursiune în zonă.

Avioanele chineze J-20 au fost dislocate în regiunea Ladakh, la granița dintre India și China. Potrivit celor de la India Today, care citează surse din Guvernul de la New Delhi, avioanele chineze și-au făcut apariția în regiune cu câteva zile înainte ca Armata de Eliberare a Poporului să efectueze noi incursiuni.

Potrivit Indiei, Armata chineză a efectuat „mișcări militare provocatoare” în încercarea de a schimba unilateral statu quo-ul în regiune. India precizează că Armata sa a blocat aceste incursiuni.

Totodată, sursa citată menționează avioanele J-20 efectuează zboruri în zona de graniță, de-a lungul așa-numitei Linii de Control Efectiv (Line of Actual Control). Eurasian Times menționează că prezența J-20 este completată și de desfășurarea mai multor bombardiere strategice chineze H-6 și avioane de vânătoare J-11.

India precizează că monitorizează atent prezența forțelor chineze în regiune.

CITEȘTE ȘI: J-20 vs. Rafale. China și India își revendică superioritatea aeriană

Incursiunile chineze din aceste zile vin după ce în 16 iunie, trupe chineze şi indiene s-au angajat într-o luptă violentă în regiunea Văii Galwan din Himalaya, soldată cu zeci de morţi. 

În urma acelui incident, India a confirmat faptul că 20 de soldați au fost uciși în confruntările de la frontieră cu partea chineză, în timp ce Beijingul nu a raportat numărul de victime.

Deși au mai existat conflicte la frontieră între cele două părți, acel incident militar dintre cele două puteri nucleare, China și India, a fost deosebit de grav în condițiile în care a fost primul incident cu victime între ce două state, în ultimii 45 de ani.

CITEȘTE ȘI: Noi informații despre luptele de la frontieră dintre India și China. Militarii indieni au fost copleșiți numeric

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy