Potrivit Indiei, China a dislocat avioane J-20 la granița celor două state chiar înainte ca Armata chineză efectueze noi incursiuni

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Chengdu J-20 China
Chengdu J-20 China

India acuză China că a dislocat aeronave J-20, despre care Beijingul afirmă că ar fi de generația a V-a, la granița celor două state. New Delhi precizează că acțiunea Chinei a avut loc chiar înaintea ca Armata chineză să desfășoare o nouă incursiune în zonă.

Avioanele chineze J-20 au fost dislocate în regiunea Ladakh, la granița dintre India și China. Potrivit celor de la India Today, care citează surse din Guvernul de la New Delhi, avioanele chineze și-au făcut apariția în regiune cu câteva zile înainte ca Armata de Eliberare a Poporului să efectueze noi incursiuni.

Potrivit Indiei, Armata chineză a efectuat „mișcări militare provocatoare” în încercarea de a schimba unilateral statu quo-ul în regiune. India precizează că Armata sa a blocat aceste incursiuni.

Totodată, sursa citată menționează avioanele J-20 efectuează zboruri în zona de graniță, de-a lungul așa-numitei Linii de Control Efectiv (Line of Actual Control). Eurasian Times menționează că prezența J-20 este completată și de desfășurarea mai multor bombardiere strategice chineze H-6 și avioane de vânătoare J-11.

India precizează că monitorizează atent prezența forțelor chineze în regiune.

CITEȘTE ȘI: J-20 vs. Rafale. China și India își revendică superioritatea aeriană

Incursiunile chineze din aceste zile vin după ce în 16 iunie, trupe chineze şi indiene s-au angajat într-o luptă violentă în regiunea Văii Galwan din Himalaya, soldată cu zeci de morţi. 

În urma acelui incident, India a confirmat faptul că 20 de soldați au fost uciși în confruntările de la frontieră cu partea chineză, în timp ce Beijingul nu a raportat numărul de victime.

Deși au mai existat conflicte la frontieră între cele două părți, acel incident militar dintre cele două puteri nucleare, China și India, a fost deosebit de grav în condițiile în care a fost primul incident cu victime între ce două state, în ultimii 45 de ani.

CITEȘTE ȘI: Noi informații despre luptele de la frontieră dintre India și China. Militarii indieni au fost copleșiți numeric

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel