Poroșenko: Forțele armate rusești din Donbas au mai multe tancuri decât Germania sau Franța

S.I. Catalin / 21 feb 2019 / 10:55

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, declară că Ucraina a devenit de facto un adevărat flanc estic al NATO.

Declarațiai a fost făcută de Poroșenko într-o dezbatere în cadrul Adunării Generale a ONU consacrată situaţiei din regiunea Donbas, estul separatist al Ucrainei, unde forţele guvernamentale ucrainene se confruntă cu rebeli proruşi, potrivit agenţiei UNIAN îşi 112 UA.

Președintele a subliniat că nu a existat nici așa-numita "criză din Ucraina", nici "conflict intern în Ucraina", ci o ocupație militară în curs de desfășurare și o agresiune armată a Rusiei împotriva Ucrainei.

În Donbasul ocupat, potrivit lui Poroșenko, sunt staționate 496 de tancuri rusești. „Este mai mult decât deţine Germania sau Franța, Spania sau Italia”, a menționat Poroșenko, potrivit unui comunicat al Administraţie Prezidenţiale.

În plus, armata rusă a desfășurat în Donbas 938 de vehicule blindate de luptă, 128 de lansatoare multiple de rachete și 776 de sisteme de artilerie .

„Numărul total al forțelor armate ilegale este acum de circa 35.000 de luptători, plus 2.100 de militari din forțele armate regulate ale Rusiei. Numărul total al forțelor armate ruse de-a lungul frontierei ruso-ucrainene este de peste 87.000 militari”, a spus el, adăugând că acum Ucraina a devenit un ”adevărat flanc estic al NATO”.

Poroșenko a subliniat în mod separat că o parte din armamentul existent în Donbas se afla exlusiv în dotarea Rusiei.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy