Poroșenko: Forțele armate rusești din Donbas au mai multe tancuri decât Germania sau Franța

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, declară că Ucraina a devenit de facto un adevărat flanc estic al NATO.

Declarațiai a fost făcută de Poroșenko într-o dezbatere în cadrul Adunării Generale a ONU consacrată situaţiei din regiunea Donbas, estul separatist al Ucrainei, unde forţele guvernamentale ucrainene se confruntă cu rebeli proruşi, potrivit agenţiei UNIAN îşi 112 UA.

Președintele a subliniat că nu a existat nici așa-numita "criză din Ucraina", nici "conflict intern în Ucraina", ci o ocupație militară în curs de desfășurare și o agresiune armată a Rusiei împotriva Ucrainei.

În Donbasul ocupat, potrivit lui Poroșenko, sunt staționate 496 de tancuri rusești. „Este mai mult decât deţine Germania sau Franța, Spania sau Italia”, a menționat Poroșenko, potrivit unui comunicat al Administraţie Prezidenţiale.

În plus, armata rusă a desfășurat în Donbas 938 de vehicule blindate de luptă, 128 de lansatoare multiple de rachete și 776 de sisteme de artilerie .

„Numărul total al forțelor armate ilegale este acum de circa 35.000 de luptători, plus 2.100 de militari din forțele armate regulate ale Rusiei. Numărul total al forțelor armate ruse de-a lungul frontierei ruso-ucrainene este de peste 87.000 militari”, a spus el, adăugând că acum Ucraina a devenit un ”adevărat flanc estic al NATO”.

Poroșenko a subliniat în mod separat că o parte din armamentul existent în Donbas se afla exlusiv în dotarea Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel