Polonia vrea să scape de vechile sisteme antiaeriene Shilka. Optsprezece companii se întrec în oferte

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Polish ZSU-23-4MP "Biala" of 10th Armored Brigade
Polish ZSU-23-4MP "Biala" of 10th Armored Brigade

Ministerul polonez al Apărării face noi demersuri pentru implementarea programului de înzestrare militară SONA, care ar urma să vină în sprijinul forţelor terestre poloneze. 

Acest program de înzestrare ar urma să ofere forţelor terestre poloneze un set complex de capabilități VSHORAD şi C-RAM. Programul SONA ar duce la înlocuirea vechilor sisteme antiaeriene autopropulsate ZSU-23-4 Szylka [Shilka] și a ZSU-23-4MP Biała.

Potrivit publicaţiei poloneze Defense 24, în ceea ce priveşte programul strategic de înzestrare SONA VSHORAD, anunțată în luna mai, 18 companii din industria apărării şi-au depus ofertele.

Companiile din industria apărării care şi-au depus ofertele pentru programul SONA, sunt următoarele:

  1. Polska Grupa Zbrojeniowa SA [Polish Armaments Group] cu următoarele companii ale grupului: Rosomak SA, 
    PIT-Radwar SA, OBRUM Sp. z o. o. Jelcz Sp. z o. o., Wojskowe Zakłady Elektroniczne SA [Electronic Electronic Works SĂ], ZM Tarnów SA, Wojskowe Zakłady Uzbroje SĂ [Lucrări de armament militar], Huta Stalowa Wola SA, Mesko SA
  2. Raytheon Technologies Co. 
  3. CRW Telesystem-Mesko Sp z oo împreună cu Centrum Łukasiewicz - Networkukasiewicz Research Network [Łukasiewicz Center - Łukasiewicz Research Network].
  4. WB Electronics SA;
  5. Transbit Sp. z o.o. 
  6. Thales Polska Sp. z o. o
  7. Northrop Grumman Internaţional Trading Inc.
  8. Nexter Systems SA.
  9. Aselsan AS
  10. Leonardo SpA
  11. Saab Technologies Poland Sp. z oo
  12. Elbit Systems Land Ltd.
  13. MBDA UK Ltd.
  14. Rafael Advanced Defense Systems Ltd.
  15. Rheinmetall Air Defense AG.
  16. Israel Aerospace Industries Ltd.
  17. Valhalla Turrets D.O.O. 
  18. Lockheed Martin Global Inc. (SA)

 

După cum se poate observa, printre cei 18 ofertanți, găsim numeroase companii poloneze de apărare, dar lista include și companii de top ale industriei mondiale a apărării, care provin din Europa, SUA, Turcia sau Israel.

Consultările de natură tehnică, pe baza ofertelor depuse, trebuie să aibă loc între începutul lunii octombrie și 18 decembrie a acestui an, intre ministerul polonez al Apărării şi cele 18 companii.

Conform ministerului polonez al Apărării, consultările de natură tehnică se vor purta cu entitățile „care au soluții complete incluse în oferta lor sau soluții care ar putea fi integrate în domeniul de aplicare al sistemelor VSHORAD”, pentru a obține informațiile necesare pentru pregătirea termenilor de referință pentru programul de achiziții SONA. Discuțiile ar implica companii care produc atât sisteme de apărare aeriană, cât și componente (precum radare, rachete sau platforme de lansare).

Consultările ar implica, de asemenea, o estimare preliminară a costurilor programului, obținerea de informații relevante care să permită evaluarea costurilor de mentenanţă, identificarea limitărilor și condițiilor privind transferul de tehnologie și riscurile asociate programului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel