Polonia va folosi dronele aeriene pentru controlul carantinei

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Grupul WB și-a oferit vehiculul aerian fără pilot FlyEye 3.0 (UAV) pentru a ajuta guvernul polonez în eforturile sale de a combate focarul de coronavirus din țară, transmite Janes.

Compania consideră că FlyEye 3.0 ar putea fi folosit pentru a efectua supravegherea aeriană în sprijinul aplicării carantinei, precum și pentru a furniza materiale medicale critice în zone cu rate mari de infecție. Propunerea a fost făcută în cadrul unei întâlniri de urgență, prezidată de Małgorzata Darowska, oficial al guvernului de la Varșovia, la sfârșitul lunii martie.

Jarosław Zając, președintele Consiliului de administrație al filialei grupului WB Flytronic, care a dezvoltat vehiculul aerian, a declarat că sistemele de supraveghere din aer pot ajuta agențiile de aplicare a legii în timpul supravegherii carantinei. „Ținând cont de anii noștri de experiență, nu vom ezita să răspundem la apelul Ministerului Infrastructurii", a mai spus președintele companiei producătoare.

 

Transport de echipamente medicale

 

Pe lângă supraveghere, WB Group este, de asemenea, gata să furnizeze cel mai recent mini-UAV, FlyEye MED, care poate transporta până la 2,8 kg de materiale medicale în funcție de tipul de sistem electro-optic (EO) montat.

FlyEye MED este derivat din FlyEye 3.0 pentru aplicații civile și a fost dezvoltat pentru un potențial client. Compania susține că vehiculul poate parcurge distanțe care depășesc 50 km și își poate livra sarcina utilă la 15 m distanță de punctul țintă, ceea ce o face adecvată pentru a oferi asistență serviciilor medicale care operează în medii austere.

FlyEye 3.0 poate fi transportat de doi operatori. Vehiculul aerian este capabil să decoleze automat din orice locație accesibilă, chiar și în spații restrânse, cum ar fi acoperișurile în zone foarte populate. Sistemul modular este, de asemenea, proiectat pentru supraveghere autonomă și releu de comunicații.

FlyEye este echipat cu un senzor GS4 EO/infraroșu (EO/IR) giro-stabilizat, care este echipat cu o cameră de filmat de înaltă rezoluție, cu zoom optic de 30x.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel