Polonia se documentează în România despre testele sistemului PATRIOT

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

În perioada 27-28 octombrie 2020, o delegație condusă de colonelul Michal Marciniak, managerul de program PATRIOT al Forțelor Armate ale Poloniei, a efectuat  o vizită de lucru, la sediul Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “general de brigadă Ion Bungescu”, privind activitatea de testare de acceptanță și recepție a primului sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare care a intrat în dotarea Forțelor Aeriene Române.

Întâlnirea la care a participat, din partea Statului Major al Forțelor Aeriene Române, colonelul inginer Dan Păcuraru, șeful echipei SICO (System Integration and Check Out), a reprezentat o oportunitate pentru delegația poloneză de a se documenta cu privire la etapele derulării proiectului, având în vedere că un sistem similar va intra în înzestrarea Forțelor Armate ale Poloniei în anul 2022. 

2. -imagine fara descriere- (vizita_delegatie_polonezi_capu_midia_2_13567400.jpeg)

Totodată, activitatea a contribuit și  la dezvoltarea și consolidarea cooperării militare dintre Forțele Armate ale României și Poloniei, aspect care reprezeintă un vector esențial în cadrul parteneriatului strategic dintre cele două state, se precizează într-un comunicat al Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”.

Citește și: România a primit primul sistem Patriot | Nicolae Ciucă: Va fi urmat de încă trei, până în 2022

.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel