Polonia se alătură altor opt țări europene și interzice accesul avioanelor din Belarus în spaţiul său aerian

Eduard Pascu / 26 mai 2021 / 21:07
Avion compania Belavia Belarus Sursa foto: Belavia/Twitter
Avion compania Belavia Belarus Sursa foto: Belavia/Twitter

Polonia a decis să interzică accesul avioanelor din Belarus în spaţiul său aerian, măsură luată în cadrul unor sancţiuni europene, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, relatează AFP.

"Consiliul de miniştri a votat în favoarea unei interdicţii de intrare în spaţiul aerian polonez a avioanelor folosite de companiile din Belarus", a declarat Piotr Muller, potrivit unui mesaj postat pe Twitter, transmite Agerpres.

Această măsură survine în contextul în care liderii UE le-au cerut oficialilor din blocul comunitar să prezinte noi sancţiuni împotriva Belarusului şi să identifice o cale de a interzice liniile aeriene din Belarus în spaţiul aerian comunitar după ce un zbor al Ryanair în care se afla un jurnalist disident a fost forţat să aterizeze duminică la Minsk. 

Reamintim că azi, un avion al companiei aeriene de stat Belavia din Belarus care efectua o cursă între Minsk şi Barcelona a făcut cale întoarsă după ce pilotul a fost anunţat în Polonia că este posibil să nu poată pătrunde în spaţiul aerian francez.

Ministrul francez adjunct al transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, a declarat luni că Franţa a suspendat autorizaţia ca zborurile Belavia să-i traverseze teritoriul.

Belavia a primit interdicţie de zbor în Lituania, Letonia, Franţa, Suedia, Marea Britanie, Finlanda, Republica Cehă şi Ucraina.

Acum la această listă se adaugă și Polonia.

Liderii UE le-au cerut oficialilor din blocul comunitar să prezinte noi sancţiuni împotriva Belarusului şi să identifice o cale de a interzice liniile aeriene din Belarus în spaţiul aerian comunitar după ce un zbor al Ryanair în care se afla un jurnalist disident a fost forţat să aterizeze duminică la Minsk.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy