Polonia se alătură altor opt țări europene și interzice accesul avioanelor din Belarus în spaţiul său aerian

Eduard Pascu |
Data publicării:
Avion compania Belavia Belarus Sursa foto: Belavia/Twitter
Avion compania Belavia Belarus Sursa foto: Belavia/Twitter

Polonia a decis să interzică accesul avioanelor din Belarus în spaţiul său aerian, măsură luată în cadrul unor sancţiuni europene, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al guvernului polonez, relatează AFP.

"Consiliul de miniştri a votat în favoarea unei interdicţii de intrare în spaţiul aerian polonez a avioanelor folosite de companiile din Belarus", a declarat Piotr Muller, potrivit unui mesaj postat pe Twitter, transmite Agerpres.

Această măsură survine în contextul în care liderii UE le-au cerut oficialilor din blocul comunitar să prezinte noi sancţiuni împotriva Belarusului şi să identifice o cale de a interzice liniile aeriene din Belarus în spaţiul aerian comunitar după ce un zbor al Ryanair în care se afla un jurnalist disident a fost forţat să aterizeze duminică la Minsk. 

Reamintim că azi, un avion al companiei aeriene de stat Belavia din Belarus care efectua o cursă între Minsk şi Barcelona a făcut cale întoarsă după ce pilotul a fost anunţat în Polonia că este posibil să nu poată pătrunde în spaţiul aerian francez.

Ministrul francez adjunct al transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, a declarat luni că Franţa a suspendat autorizaţia ca zborurile Belavia să-i traverseze teritoriul.

Belavia a primit interdicţie de zbor în Lituania, Letonia, Franţa, Suedia, Marea Britanie, Finlanda, Republica Cehă şi Ucraina.

Acum la această listă se adaugă și Polonia.

Liderii UE le-au cerut oficialilor din blocul comunitar să prezinte noi sancţiuni împotriva Belarusului şi să identifice o cale de a interzice liniile aeriene din Belarus în spaţiul aerian comunitar după ce un zbor al Ryanair în care se afla un jurnalist disident a fost forţat să aterizeze duminică la Minsk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel