Polonia, protejată de un ''scut aerian'' cu rachete britanice: Forţele Armate Poloneze încep testele sistemului de apărare aeriană Mala NAREW

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministerul polonez al Apărării anunţă începerea testării sistemului de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune Mala Narew.Sursa Foto:MBDA.
Ministerul polonez al Apărării anunţă începerea testării sistemului de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune Mala Narew.Sursa Foto:MBDA.

Forţele Armate Poloneze urmează să efectueze în aceste zile mai multe test cu utilizarea sistemului antiaerian Mala NAREW. Practic, pentru prima dată pe un teren de instrucție polonez, militarii vor putea efectua trageri cu utilizarea unui sistem antiaerian de nouă generație.

 

Potrivit unui comunicat al Ministerului polonez al Apărării, primele lansări de rachete sol-aer vor avea loc miercuri, la ora 13:30, în prezența Ministerului polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak. Potrivit informațiilor publicat de Defence24.pl, Forţele Armate Poloneze intenționează să lanseze mai multe rachete antiaeriene de tip CAMM. 

Decizia de a achiziționa sisteme de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune Mala NAREW a fost luată de Polonia în aprilie 2022, iar primul astfel de sistem ar urma să fie declarat operaţional la scurt timp după această serie de teste.

Desigur, contractul din 2022 prevede achiziționarea a două sisteme complete (fiecare cu lansatoare, post de comandă, radar Soła și vehicule logistice), dar anul acesta au fost deja semnate contracte şi pentru achiziţia sistemul Pilica+

Recent, compania britanică MBDA, unul din jucătorii importanți ai industriei europene de apărare, care produce și sisteme de rachete, a semnat un acord de 2,37 miliarde de dolari cu Polonia pentru livrarea de rachete CAMM și iLaunchers.

După cum bine ne-au obişnuit polonezii, liderul ''programului militar Narew'' este industria poloneză de apărare, sub forma consorțiului PGZ-Narew. Programul este implementat cu o largă participare a industriei poloneze, iar industria poloneză de armament este cea care este responsabilă pentru integrarea sistemului, realizată într-un timp atât de scurt, în cooperare, desigur, cu partenerul britanic MBDA UK.

În cele din urmă, configurația completă a programului Narew prevede producția de rachete CAMM-ER cu rază mai mare de acțiune în Polonia și, pe termen lung, dezvoltarea în comun a unei rachete polono-britanice cu denumirea CAMM-MR.

PGZ și filialele sale, PIT-RADWAR, JELCZ și WZU, care lucrează cot la cot cu MBDA, au înregistrat progrese rapide în ceea ce privește sistemul de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune (SHORAD), cunoscută sub numele de "Mala NAREW", primele două lansatoare ale sistemului fiind deja în Polonia, în curs de integrare și de testare înainte de livrarea către Forţele Armate Poloneze.

Acest proiect vizează livrarea rapidă a două unități de foc din clasa SHORAD echipate cu rachete CAMM, integrate cu stații radar SOLA și cu sistemul C2 polonez.

Unitățile "Mala NAREW" sunt adaptate pentru a funcționa în cadrul unei scut de de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune de tip SHORAD.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel