Forţele Armate Poloneze au primit primele tancuri de luptă Leopard 2PL

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Polska Grupa Zbrojeniowa, companie de stat din Polonia din domeniul apărării, a anunțat săptămâna trecută că a încheiat procesul de asamblare a primelor două tancuri de luptă principale Leopard 2PL pentru armata poloneză.

,,Lucrările care vizează asamblarea următoarelor trei tancuri vor fi finalizate săptămâna aceasta", se arată în comunicat.

„Finalizarea formală a producției de vehicule este o etapă importantă a programului, care ulterior va permite începerea livrării loturilor de tancuri Leopard 2PL modernizate.”

În ultimele două săptămâni, s-a lucrat foarte intens pentru a finaliza testele tancurilor Leopard 2PL și pentru a începe procesul de livrare a acestora către forţele armate poloneze.

Programul Leopard 2PL își propune să îmbunătățească semnificativ capacitatea de luptă a tancurilor Leopard 2A4 utilizate de forţele armate poloneze, inclusiv în ceea ce privește puterea de foc, protecția balistică și confortul echipajului, totul fiind realizat cu o puternică implicare din partea industriei naționale de apărare.

Potrivit Defence24.com, nucleul programului de modernizare este structurat pe trei piloni de bază: costul, greutatea vehiculului şi îmbunătăţirea capacităţilor.

În cooperare cu Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ) și ZM Bumar-Labedy SA din Polonia, Rheinmetall servește ca partener strategic, furnizând mai multe subansamble şi echipamente, necesare în procesul de modernizare al tancurilor Leopard 2A4.

Publicaţia poloneză Defence24 mai precizează că toate tancurile vor fi modernizate până la data de 31 iunie 2023. Pe parcursul procesului de modernizare, cele 142 de tancuri principale de luptă Leopard 2 A4, achiziționate în 2002 de armata poloneză din stocurile Bundeswehr (Armata Germană) vor fi modernizate la Standardul Leopard 2 PL, care corespunde cu standardul tancurilor Leopard 2 A5 și A6 – aflate în dotarea forţelor armate germane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel