Polonia intenționează să folosească o armată de partizani voluntari, în cazul unui război cu Rusia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Polonia intenționează să folosească o armată partizană în caz de război cu Rusia. Până în 2024, structura paramilitară va include aproximativ 53.000 de voluntari și va consolida apărarea și potențialul armatei poloneze, a spus ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, potrivit ziarul Bild, citat de publicatia Uawire.org.

Autorul articolului, Dirk Müller Thederan, scrie că, dacă „vin rușii cu adevărat", Varșovia le va rezista folosind toate mijloacele disponibile: luptători, rachete, elicoptere și avioane de transport noi. Polonia intenționează, de asemenea, să-și înființeze un fel de armată partizană.

Unii experți militari polonezi consideră că astfel de soldați "cu jumătate de normă" ar fi „carne de tun" în caz de război. Totuși, Polonia intenționează să trimită aproximativ 100 de partizani în SUA pentru a fi instruiți în tactici asimetrice de luptă. Ulterior pregătirii, militarii vor servi în așa-numitele armate teritoriale de apărare.

Acest tip de armate a fost înființat după ce Partidul Lege și Justiție (PIS) a ajuns la putere în Polonia, deoarece membrii PIS consideră că acesta este un răspuns logic la agresiunile rusești. Până în 2024, se așteaptă recrutarea a 53.000 de partizani voluntari.

,,Este unul dintre elementele capacității de apărare și ale potențialului de descurajare ale armatei poloneze", a precizat ministrul apărării, Mariusz Blaszczak, pentru ziarul Bild.

Polonia cheltuiește sume importante pentru acest aspect

În anul 2018, armatele teritoriale de apărare au costat Polonia în jur de 250 de milioane de euro. În caz de război, acestea vor coopera strâns cu armata regulată. Pe timp de pace, partizanii vor primi misiuni de luptă împotriva altor amenințări, inclusiv a încercărilor de destabilizare a situației din țară și a campaniilor de dezinformare.

Expertul militar Charlie Gao consideră că, în caz de război, Polonia nu va fi o „lașă" și tocmai de aceea guvernul polonez își mărește constant cheltuielile cu apărarea, reformează armata și cumpără echipamente militare moderne (americane). Ministerul polonez al Apărării intenționează să achiziționeze din Statele Unite cinci aeronave militare de transport C-130H, fiecare la prețul de 30,1 milioane USD, precum și 32 de avioane de luptă multirol de generația a cincea, F-35, la aproximativ 6,5 miliarde USD.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel