Polonia intenționează să cumpere mai multe tancuri moderne decât au Germania și Franța

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Germania și Franţa, care au exclus Polonia din proiectele lor comune din domeniul apărării, au forțat Varșovia să se reorienteze şi să aleagă să achiziţioneze arme şi tehnica militară americană, scrie publicaţia Die Welt.

În prezent, Polonia intenționează să cumpere mai multe tancuri moderne decât au la un loc Germania și Franța, spune publicația germană, precizează Bulgarian Military.

Citeşte şi: Polonia va cheltui 133 miliarde USD pentru modernizarea forțelor armate

Polonia a încheiat în 2019 un acord cu Statele Unite pentru a achiziționa imediat 20 de lansatoare mobile de rachete HIMARS, produse de firma americană Lockheed Martin, și echipamente aferente, ca parte a unui contract în valoare de peste 400 de milioane de dolari. Cele 20 de lansatoare mobile de rachete HIMARS, montate pe camioane, vor fi livrate până în 2023 şi vor creşte semnificativ capacităţile militare ale armatei poloneze. În plus, Varșovia intenționează să înlocuiască tancurile germane cu altele mai moderne.

Potrivit experților militari, citați de publicație Die Welt, Polonia este a doua ţară după Arabia Saudită când vine vorba de numărul şi cantitatea de echipamente şi tehnica militară achiziţionată de la Statele Unite.

Citeşte şi: Ministrul polonez al Apărării: Investiții în propria apărare și investiții în alianțe

Die Welt precizează că Franţa şi Germania sunt principalii vinovaţi pentru această situaţie, deoarece Parisul şi Berlinul nu au manifestat deschidere faţă de participarea Varşoviei la unele proiecte din domeniul apărării, cum ar fi proiectul viitorului tanc de luptă franco-german (sistem terestru de luptă, Main Ground Combat System, MGCS), care va fi construit sub leadership-ul german.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel