Urmărește emisiunea live



Polonia îl acuză pe Putin de ”propagandă stalinistă” și de ”falsificarea istoriei”

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Mihail Gorbaciov, ultimul lider al URSS și Vladimir Putin, actualul președinte al Rusiei
Mihail Gorbaciov, ultimul lider al URSS și Vladimir Putin, actualul președinte al Rusiei

Polonia a emis un comunicat de presă în care acuză Rusia de „falsificarea şi subminarea" istoriei și ”propagandă stalinistă”.

Reacția vine ca urmare la declarațiile președintelui rus Vladimir Putin, în cadrul conferinței sale anuale.

"Oamenii nu ştiau nici să citească, nici să scrie! Să citească documente din această vreme, să vadă cum aşa-zisul acordul de la Munchen a fost semnat în 1938, când liderii principalilor ţări - Franţa, Marea Britanie - au semnat un acord cu Hitler asupra împărţirii Cehoslovaciei", amintește Agerpres.

"Poţi să arunci anatema asupra stalinismului (...), dar să pui URSS şi Germania fascistă pe acelaşi plan?", s-a întrebat retoric Putin.

 

Polonia îl acuză pe Putin de ”propagandă stalinistă” și de ”falsificarea istoriei”

 

Varşovia îi reproşează Moscovei că "reia propaganda stalinistă" şi "zădărniceşte efortul comun al experţilor polonezi şi ruşi şi reuşitele predecesorilor săi, Mihail Gorbaciov şi Boris Elţin, care, în pofida dificultăţilor, au încercat să caute o cale a adevărului şi reconcilierii în relaţiile polonezo-ruse".

Ministerul Afacerilor Externe de la Varşovia a evocat suferinţele şi masacrele suferite de Polonia şi polonezi, precum şi actele ostile sovietice la adresa sa în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, estimând la 566.000 numărul de victime poloneze ale represiunii sovietice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel