Polonia a semnat al doilea contract pentru Abrams. După tancurile și obuzierele coreene, Varșovia va avea și 366 de tancuri americane

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

La 4 ianuarie 2023, la sediul Brigăzii 1 blindate din Wesola a avut loc ceremonia de semnare a contractului de cumpărare a tancurilor Abrams pentru armata poloneză.

Polonezii au construit o armată care este în prezent pe cale să devină cea mai mare forță terestră din UE și continuă achizițiile de armament cu o nouă înțelegere cu SUA pentru a doua tranșă de tancuri Abrams.

Astfel, oficialii de la Varșovia au semnat miercuri un acord pentru achiziţionarea a 116 tancuri Abrams din SUA, ca parte a consolidării armatei poloneze.

Intenția de achiziție a celor 116 tancuri a fost făcută publică încă din vara lui 2022, iar vânzarea a fost aprobată de Departamentul de Stat al SUA în decembrie.

Acesta este al doilea contract de acest tip, după primul acord, semnat în aprilie 2022, pentru 250 de tancuri M1A2SEPv3.

Potrivit, Defence24, contractul acoperă achiziționarea următoarelor echipamente:

  • 116 tancuri Abrams M1A1FEP;

  • 12 vehicule blindate de recuperare întreținere M88A2;

  • 8  vehicule blindate de inginerie militară M1110;

  • 6 vehicule de comandă M577A3;

  • 26 M1152A1 - Humvee

  • stocuri de piese de schimb, unelte și un antrenament. pachet.

Valoarea noului contract se ridică la 1,4 miliarde de dolari, din care 200 de milioane sunt finanţaţi de partea americană ca parte a ajutorului acordat Poloniei.

"Întărim 'pumnul de fier' al armatei poloneze pentru a descuraja efectiv agresorul", a declarat ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, în cursul unei ceremonii de semnare a acordului la Varşovia.

Mariusz Blaszczak a precizat că primele tancuri Abrams M1A1 prevăzute de acord ar urma să fie livrate în cursul anului 2023, în estul Poloniei.

Anul trecut, Polonia a cumpărat deja 250 de tancuri Abrams din Statele Unite.

Pe 19 iulie 2022, primele 28 de tancuri M1A2 Abrams pentru armata poloneză au sosit în Polonia. Acestea sunt cele pe care militarii polonezi se antrenează acum la Centrul Militar de Instruire de la Biedrusko al Forțelor Terestre Poloneze.


Citește și: Polonia devine o mare putere. Cu tancuri Abrams, K2 și alte arme de ultimă generație, Polonia va fi prima în Europa în înzestrarea forțelor terestre

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel