Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene: Piloții ucraineni sunt în avans față de programul de pregătire pentru F-16

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Piloții ucraineni vor pilota în curând avioane de luptă F-16 reale sub îndrumarea unor instructori, a precizat Iurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene. Ihnat a precizat că partenerii occidentali ai Ucrainei au observat că piloții ucrainenii învaţă destul de repede în cadrul programului de pregătire.

,,Ne așteptăm ca primul grup de piloți care se antrenează în prezent pe simulatoare de zbor, care reproduc în totalitate cabina de pilotaj, să piloteze în curând avioane de luptă F-16 reale sub îndrumarea instructorilor. Acest lucru ar trebui să se întâmple în viitorul apropiat", a declarat Ihnat.

În prezent, piloții se află în etapa de transfer pe un avion de vânătoare, mai întâi cu un instructor, iar apoi în mod independent după această pregătire.

,,În Belgia, primul grup de piloți care au obținut o notă de trecere la examenul de limbă engleză a luat parte la instruire. A trebuit, de asemenea, să ne punem la punct cu terminologia aviatică, deoarece toate comenzile din F-16 sunt în limba engleză", a declarat el.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene a mai precizat că partenerii internaționali au observat că piloții ucrainei parcurg destul de repede programul de pregătire.

Potrivit lui Ihnat, acest lucru a fost facilitat de pregătirea pe care piloții au primit-o în Ucraina, înainte de a pleca în străinătate.

Conform informaţiilor apărute anterior, Danemarca și Olanda vor oferii Ucrainei avioane de vânătoare F-16 după ce piloții ucraineni vor fi instruiți.

La 20 august, premierul danez Mette Frederiksen a anunțat că țara să intenționează să trimită 19 avioane de luptă F-16 în Ucraina.

Președintele ucraineana Volodimir Zelenski a anunțat că Olanda va furniza 42 de avioane de luptă. Avioanele de luptă vor fi trimise după ce vor fi îndeplinite condițiile, inclusiv asigurarea infrastructurii necesare și finalizarea pregătirii piloților.

De asemenea, ministrul belgian al apărării a anunțat că avioanele de vânătoare belgiene F-16 vor fi trimise în Ucraina în 2025.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel