Petromidia a fost amendată pentru că nu a respectat normele de mediu după explozia de luna trecută

Darius Muresan |
Data publicării:

Comisarii Gărzii de Mediu au amendat Petromidia cu 100.000 lei, după ce au primit mai multe petiții de la oameni din Năvodari. Compania nu ar fi respectat normele de mediu după explozia din 2 iulie, în urma căreia trei angajați au murit.

„Pentru soluționarea unor petitții transmise instituției noastre în perioada 13.07.2021-20.07.2021 de către cetățenii din Năvodari, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Județean Constanța au efectuat verificări pe platforma industrială Petromidia unde se desfășurau în lucrări de revizie - curățare instalații rafinare ca urmare a incidentului produs în data de 02.07.2021. S-a constatat ca în timpul efectuării lucrărilor de reparații/revizie nu s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea poluării, iar pentru neconformitatile constatate s-a aplicat sancțiune contravențională, conform prevederilor Legii 278/2013 privind emisiile industriale, art. 11, litera a în valoare de 100 000 lei”, transmite Garda de Mediu, notează agenția Mediafax.

Pe 2 iulie, un incediu a izbucnit în zona instalaţiei de hidrofinare petrol motorină (HPM) de la Petromidia.

Potrivit informaţiilor de la acel moment, cinci angajaţi ai companiei se aflau la locul accidentului. În urma exploziei, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, a fost găsit decedat, iar alte cinci persoane au fost rănite, două dintre ele fiind transferate, în 5 iulie, cu arsuri grave, de la Spitalul Floreasca din Capitală, la o clinică din Germania, cu un avion militar. Unul dintre ei a murit în 13 iulie, iar al doilea, după doar patru zile.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel