Petrolul rusesc intră în Europa ca motorină din India - Bloomberg

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Petrolul rusesc continuă să intre pe piața europeană, dar deja sub formă de produse petroliere finite produse la rafinăriile indiene, scrie Bloomberg.

Interdicția livrărilor directe de petrol rusesc în Europa este în vigoare din decembrie, iar pentru produsele petroliere fabricate în Rusia, măsura a intrat în vigoare în luna februarie. Cu toate acestea, sancțiunile europene nu interzic furnizarea pe piața europeană a produselor petroliere obținute din petrol rusesc la rafinăriile de petrol din țări terțe - de exemplu, în India.

Astfel, potrivit datelor Bloomberg, în aprilie India va deveni cel mai mare furnizor de produse petroliere finite în Europa, fiind în același timp principalul cumpărător de petrol rusesc.

În ceea ce privește livrările de motorină către UE, India va depăși chiar și Arabia Saudită.

Publicația notează că această situație este o sabie cu două tăișuri. Pe de o parte, Europa are nevoie de aprovizionare cu motorină din țări terțe în locul combustibilului rusesc interzis. Dar, pe de altă parte, astfel de livrări indirecte cresc cererea de petrol rusesc în lume și cresc costul combustiîi asigurau finanțarea războiului din Ucraina.

 

Sancțiuni petroliere împotriva Rusiei 

 

În decembrie anul trecut, țările UE au adoptat o interdicție aproape completă pentru importul de petrol rusesc. S-a făcut o exceptare temporară doar pentru Ungaria și Bulgaria, care au asigurat că nu se pot descurca fără comerțul cu Rusia. În februarie, aceeași interdicție a fost impusă produselor petroliere rusești.

Pentru ca Rusia să nu poată compensa pierderea pieței europene în detrimentul altor țări, lăsând toate costurile regimului de sancțiuni asupra Europei, țările „Big Seven” au introdus așa-numitul plafon de preț pentru petrolul și produsele petroliere rusești. De fapt, interzice țărilor terțe să cumpere combustibil rusesc mai scump decât prețul stabilit de Occident. Pentru petrol, este de 60 de dolari pe baril.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel