Percheziții la NIS Petrol, companie controlată în România de Rusia prin Gazprom. Suspiciuni privind scurgeri de informații despre zăcămintele românești

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Forțele Speciale ale Poliției Române Facebook
Sursă foto: Forțele Speciale ale Poliției Române Facebook

Descindere a polițiștilor de la Combaterea Crimei Organizate și a jandarmilor de la trupele speciale de intervenție, luni dimineață, la sediul NIS Petrol din Timișoara, companie sârbă controlată de grupul rusesc Gazprom Neft, dar și la alte adrese.

Potrivit publicației locale OpiniaTimișoarei.ro, perchezitiile ofițerilor de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate au loc atât în birourile companiei NIS Petrol (Nafta Industrija Srbije) de pe Calea Torontalului, cât și în locuințe ale angajaților firmei din Timișoara și București.

În total, se desfasoară 9 percheziții în legatura cu activitatea NIS Petrol/Gazprom, dintre care 5 în Timisoara și 3 în Capitală, pe lângă cea de la sediul companiei. Din birouri, anchetatorii au ridicat mai multe calculatoare și documente.

Conform surselor publicației citate, descinderile au loc într-un dosar DIICOT în care se cercetează transmiterea ilegală de date informatice, de informații privind zăcăminte de țiței din România, și accesarea ilegală a unor sisteme.

Cel puțin 8 persoane au fost duse la audieri la DIICOT Timiș.

Sursa citată amintește că în anul 2014, NIS Petrol a început prospectarea geofizică 3D pentru petrol și gaze naturale în mai multe zone din județul Timiș, din aria localităților Cenad, Dudeștii Vechi, Valcani, Beba Veche, Tomnatic, Teremia Mare, Comlosul Mare, Gottlob si Sânnicolau Mare.

Reprezentanții NIS Petrol anunțau pe atunci prospectarea fără explozibil, folosind vibrarea controlată produsă de un sistem hidraulic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel