Pentru a respinge o eventuală agresiune militară, SUA şi-a testat capacitatea de a desfăşura sisteme HIMARS pe flancul estic al NATO

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Două sisteme de tip M142 HIMARS, precum și aproximativ 12 militari, au fost trimise de armata americană în Letonia, unde sistemele de rachete au participat la exercițiul "Namejs 2022" - în cadrul căruia a fost testa capacitate de desfășurare rapidă a armelor de precizie cu rază lungă de acțiune pe flancul estic al NATO.

Statele Unite au desfășurat lansatoare de rachete HIMARS în Letonia, ca parte a exercițiului "Namejs 2022", demonstrând că are capacitatea de a „desfășura rapid”  sisteme de rachete pe flancul estic al NATO, a precizat într-un comunicat de presă comandamentului armatei SUA din Europa.

De menționat că sistemele de rachete HIMARS, precum și personalul care le operează, au desfășurate simultan în două locații din Letonia, cu ajutorul a două aeronave militare de transport C-130.

La 26 septembrie, pe aerodromul Spilve și pe aeroportul Liepaja au avut loc simultan manevre militare de desfășurare rapidă a sistemelor HIMARS.

Ca parte a exerciţiului militar "Namejs 2022", brigada de pușcași a forțelor armate letone a simulat necesitatea nevoi de a distruge ţinte inamice cu sisteme de arme de care nu dispune în prezent armata letonă. Astfel, militarii letonia au  cerut americanilor să desfăşoare în regim de urgenţă sisteme HIMARS.

Scopul acestor manevre militare a fost de a testat capacitatea de cooperare între forțele armate letone și forțele armate ale Statelor Unite. Armata letonă a efectuat detectarea, identificarea și evaluarea țintelor, iar partea americană s-a ocupat de desfăşurarea rapidă a sistemelor HIMARS.

Pentru desfăşurarea celor două sisteme HIMARS, militarii americani au folosit doua aeronave MC-130J Commando II ale Forțelor pentru Operațiuni Speciale ale SUA din Europa, demonstrând că are capacitatea de livrare rapidă și de pregătire pentru operare a sistemelor de artilerie.

Ministerul leton al apărării a precizat că sistemele HIMARS, după ce unul dinte avioanele avionul C-130 a aterizat pe aeroportul Liepaja, au fost trimise la poligonul militar Skede pentru a efectua trageri în zona litorală de la Marea Baltică.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel