Pentagonul vrea să prelungească durata de viață a avioanelor F/A-18E Super Hornet

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul Apărării al SUA a anunțat luni că gigantul aerospațial american Boeing va beneficia de o modificare a unui contract atribuit anterior pentru a prelungi durata de viața operațională pentru 23 de avioane F / A-18E / F Super Hornet, potrivit Defence Blog.

Astfel, Pentagonul a decis să acorde companiei Boeing un contract în valoare de 172 milioane USD pentru a prelungi viața operațională a avioanelor Super Hornet. Compania Boeing a primit inițial un contract de 73,2 milioane USD, în februarie anul trecut, pentru a efectua lucrari de moderinizare ca parte a eforturilor de prelungire a duratei de viață pentru nu mai patru avioane F/A-18E/F Super Hornet

În condițiile modificării contractului, Boeing va prelungi durata de viață operațională de la 6.000 ore de zbor la 10.000 ore de zbor pentru 23 de aeronave F / A-18E / F.

F / A-18E / F Super Hornet a efectuat primul zbor în noiembrie 1995. Super Hornet este produs în două variante. Modelul E cu simplă comandă și model F cu dublă comandă.

F / A-18E / F este cu 25% mai mare decât Hornet-ul inițial și are o manevrabilitate mai bună, raza de acțiune, sarcină utilă și motoare mai puternice. A intrat în serviciul operațional al Marinei SUA în 1999, după ce Boeing a fuzionat cu compania McDonnell Douglas.

Boeing a livrat peste 430 avioane F / A-18E / marinei americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel