Pentagonul vrea să prelungească durata de viață a avioanelor F/A-18E Super Hornet

S.I. Catalin / 26 noi 2019 / 13:45

Departamentul Apărării al SUA a anunțat luni că gigantul aerospațial american Boeing va beneficia de o modificare a unui contract atribuit anterior pentru a prelungi durata de viața operațională pentru 23 de avioane F / A-18E / F Super Hornet, potrivit Defence Blog.

Astfel, Pentagonul a decis să acorde companiei Boeing un contract în valoare de 172 milioane USD pentru a prelungi viața operațională a avioanelor Super Hornet. Compania Boeing a primit inițial un contract de 73,2 milioane USD, în februarie anul trecut, pentru a efectua lucrari de moderinizare ca parte a eforturilor de prelungire a duratei de viață pentru nu mai patru avioane F/A-18E/F Super Hornet

În condițiile modificării contractului, Boeing va prelungi durata de viață operațională de la 6.000 ore de zbor la 10.000 ore de zbor pentru 23 de aeronave F / A-18E / F.

F / A-18E / F Super Hornet a efectuat primul zbor în noiembrie 1995. Super Hornet este produs în două variante. Modelul E cu simplă comandă și model F cu dublă comandă.

F / A-18E / F este cu 25% mai mare decât Hornet-ul inițial și are o manevrabilitate mai bună, raza de acțiune, sarcină utilă și motoare mai puternice. A intrat în serviciul operațional al Marinei SUA în 1999, după ce Boeing a fuzionat cu compania McDonnell Douglas.

Boeing a livrat peste 430 avioane F / A-18E / marinei americane.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy