Armata americană vrea să achiziționeze muniție pentru puști AK-47 și mitraliere DshKM

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Comandamentul Contractant al Armatei SUA, o structură a Pentagonului care este responsabilă de achiziții publice, a anunțat la 23 mai pe site-ul guvernului un concurs prin care solicita informații de la contractori cu privire la capacitatea lor de a produce și livra muniție comercială non-NATO, anunță publicația Defence Blog.

Publicația Defence Blog a raportat că Comandamentul Contractant al Armatei SUA intenționează să achiziționeze muniție pentru armele pe care NATO nu le utilizează. În special, pagina web a guvernului SUA menționează muniția pentru puștile Kalashnikov de ambele calibre (5,45 și 7,62 milimetri), precum și munițiile pentru pistoalele Tokarev și Makarov; PKM, PKT, DShK și mitraliere YakB, sunt, de asemenea, incluse în listă.

(w670)

Rusia respinge posibilitatea furnizării de muniții către SUA

Consorţiul militaro-industrial public rusesc Rostec, comentând informaţiile privind intenția Pentagonului de a cumpăra muniții pentru armele rusești, a declarat că oferta de muniție rusească pentru nevoile Statelor Unite este în prezent imposibilă. Industria militară rusă, prin vocea reprezentaţilor ei, precizează că poate livra muniţie către Statelor Unite numai în cazul în care Washingtonul ridică sancţiunile impuse Moscovei, raportează  Interfax, citat de Uawire.org.

Foarte important de precizat că Comandamentul Contractant al Armatei SUA nu a făcut trimitere şi nici nu a dat de înţeles că ar intenţiona să cumpere acest tip de muniţie din Rusia. Cel de mai sus afirmate, reprezintă mai mult o interpretare a consorţiului Rostec cu privite la intenţiile Pentagonului de achiziţiona muniţie non-NATO din Rusia.

Consorţiul Rostec După a precizat pentru agenţia de ştiri Interfax că puștile și mitralierele, menționate în listă, sunt arme de producţie sovietică și rusă, care au fost furnizate anterior în mai multe țări. Aceste arme, precum și replicile lor, au fost produse nu numai în URSS și în Rusia, ci și în alte țări. În același timp, compania a remarcat faptul că SUA cumpără în mod constant aceste tipuri de muniție. Astăzi aceste muniții pot fi achiziționate și în țările în care aceste tipuri de arme sunt făcute fără licență rusă, a precizat Rostec.

Anterior, Pengatonul a manifestat interesul de a produce anumite tipuri de arme sovietice și rusești pe teritoriul SUA. În martie 2018, revista National Interest a raportat că Comandamentul Forțelor pentru Operații Speciale al SUA (US SOCOM)analizează posibilitatea producerii de arme rusești pe teritoriul SUA.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel