Pentagonul: SUA au în prezent peste 4.000 de militari desfăşuraţi în ţările baltice şi în Polonia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Colonelul american Anton T. Semelroth, purtător de cuvânt al Pentagonului, a declarat că SUA au în prezent 4.160 de militari desfăşuraţi în ţările baltice - Lituania, Estonia şi Letonia - şi în Polonia, pe fondul unei escaladări a tensiunilor cu Rusia cu privire la situaţia din Ucraina, ,precizează agenţia de presă EFE.

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai Departamentului Apărării din SUA, locotenent colonelul Anton T. Semelroth, a declarat într-un comunicat de presă că în prezent "circa 100 de membri ai personalului militar prin rotaţie sunt desfăşuraţi în Lituania, 4.000 în Polonia şi 60 în Letonia şi Estonia".

Oficialitatea americană a explicat că numărul poate fluctua, în funcţie de operaţiuni şi de manevrele care sunt efectuate.

Semelroth a precizat că aceste forţe prin rotaţie au un caracter defensiv şi permit SUA să fie "agile şi flexibile" împreună cu aliaţii NATO atunci când vine vorba să abordeze "mediul de securitate complex şi dinamic" în care operează.

Tensiunile au sporit în ultima lună ca urmare a comasării de către Rusia a 100.000 de militari la frontiera cu Ucraina. Occidentul se teme că Rusia se pregăteşte să invadeze ţara vecină, în timp ce Moscova insistă că nu doreşte un război cu Ucraina şi că nu ameninţă această ţară.

SUA, la rândul lor, au plasat în "alertă sporită" 8.500 de militari, care se află pe teritoriul american, în vederea unei desfăşurări în ţările de pe flancul estic al NATO în cazul în care Rusia ar ataca Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel