Pentagonul oferă noi detalii despre programul de upgrade al tancului Abrams

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Army a dezvăluit detalii despre dezvoltarea variantei îmbunătățite a singurului tanc principal de luptă al SUA, considerat cel mai bun din lume, transmite defence blog.

În raportul anual emis de directorul de Testare operațională și evaluare au fost dezvăluite detalii despre programul principal de tancuri de luptă M1A2 Systems Engineering Plan (SEP) versiunea 3 (v3).

Abrams M1A2 SEP v3 ar fi aproape de nerecunoscut pentru tanchiștii care au servit pe primul model. Noua versiune se poate lăuda cu o electronică îmbunătățită pentru controlul focului, ceea ce înseamnă că tunul SEPv3 poate trage mai rapid și mai precis. Motorul, transmisia și suspensia au fost îmbunătățițe pentru performanțe mai mari și pentru a permite creșterea în greutate a platformei. Tehnologia folosită a fost inclusiv de imprimare 3D a brațelor suspensiei.

Varianta actualizată cuprinde și un nou tip de armură Next Evolution pentru reducerea vulnerabilității în fața dispozitivului exploziv improvizat (IED).

La sfârșitul anului trecut au început testele de tragere asupra sistemului de depozitare a muniției în vederea verificării blindajelor. Acestea examinează amenințările care perforează armura tancului și lovesc compartimentul de muniție pentru a evalua reacția proiectilelor depozitate și orice impact rezultat asupra echipajului. Testele sunt preconizate a se încheia la sfârșitul lunii martie 2020.

Vezi și:  Noul tanc al SUA, Abrams M1A2 SEPv3, mai blindat, mai puternic și mult mai mobil

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel