Pentagonul investește în dezvoltarea noii drone MQ-1C Grey Eagle

Eduard Pascu / 27 apr 2020 / 15:34

General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI) a primit o modificare a contractului de 9,9 milioane de dolari pentru continuarea cercetării sistemului de aeronave fără pilot Gray Eagle, a anunțat Pentagonul, transmite Defence Blog.

Acest contract este finanțat de US Army iar lucrările vor fi efectuate în Poway, California, cu o dată estimată de finalizare aprilie 2021.

MQ-1C Grey Eagle este un sistem de aeronave fără pilot (ER/MP), cu rază extinsă, multifuncțional, dezvoltat de General Atomics Aeronautical Systems pentru US Army.

Grey Eagle are o autonomie de zbor de 25 de ore, zboară cu o viteză mai mare de 300 de lm/h, la altitudini de peste 8800 de metri și poate transporta greutăți de până la 488 kg, intern și extern. Aeronava este echipată cu unitate inclusiv Electro-optică, sistem infraroșu cu desemnare laser, Synthetic Aperture Radar, releu de comunicații și patru rachete Hellfire.

În comparație cu predecesorul Predator, noul motor Eagle oferă o putere mai mare și este compatibil cu „combustibilul unic de pe câmpul de luptă" al US Army, utilizând kerosen sau diesel.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy