Pentagonul investește în dezvoltarea noii drone MQ-1C Grey Eagle

Eduard Pascu |
Data publicării:

General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI) a primit o modificare a contractului de 9,9 milioane de dolari pentru continuarea cercetării sistemului de aeronave fără pilot Gray Eagle, a anunțat Pentagonul, transmite Defence Blog.

Acest contract este finanțat de US Army iar lucrările vor fi efectuate în Poway, California, cu o dată estimată de finalizare aprilie 2021.

MQ-1C Grey Eagle este un sistem de aeronave fără pilot (ER/MP), cu rază extinsă, multifuncțional, dezvoltat de General Atomics Aeronautical Systems pentru US Army.

Grey Eagle are o autonomie de zbor de 25 de ore, zboară cu o viteză mai mare de 300 de lm/h, la altitudini de peste 8800 de metri și poate transporta greutăți de până la 488 kg, intern și extern. Aeronava este echipată cu unitate inclusiv Electro-optică, sistem infraroșu cu desemnare laser, Synthetic Aperture Radar, releu de comunicații și patru rachete Hellfire.

În comparație cu predecesorul Predator, noul motor Eagle oferă o putere mai mare și este compatibil cu „combustibilul unic de pe câmpul de luptă" al US Army, utilizând kerosen sau diesel.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel