Pentagonul cumpără artileria autopropulsată M109A7

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul Apărării din SUA a anunțat că a acordat companiei BAE Systems un contract pentru fabricarea artileriei autopropulsate M109A7, transmite Defence Blog.

Contractul care se ridică la aproximativ 339 milioane dolari prevede producerea a 48 de vehicule autopropulsate M109A7 (SPH) și vehicule pentru transportul muniției M992A3 Carrier. Înțelegerea include suport post-livrare și piese de schimb.

Artileria autopropulsată M109A7 și M992A3 Carrier Ammunition Tracked, cunoscut anterior ca programul Paladin Integrated Management (PIM), vor înlocui actualele variante M109A6 Paladin și M992A2 FAASV.

Noul program oferă capacități îmbunătățite de artilerie cu foc indirect pentru ABCT-uri cu noi tehnologii și o rată mai mare de supraviețuire.

Contractul inițial a fost atribuit în 2017 pentru producție cu rată scăzută. Această comandă aduce numărul total de vehicule M109A7 și M992A3 la 204, cu o valoare totală a contractului de 1,5 miliarde de dolari. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel