Pentagonul, contract de două miliarde USD cu Lockheed Martin pentru întreţinerea tehnică a avioanelor F-35

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul Apărării al Statelor Unite ale Americii a emis cinci noi contracte către Lockheed Martin Corp. la 31 decembrie, în valoare totală de 2,35 miliarde de dolari pentru programul F-35 Lightning II, potrivit upi.com.

Statele Unite ale Americii vor cheltui anul acesta două miliarde de dolari pentru suportul şi întreţinerea tehnică a aeronavelor de luptă multifuncționale F-35 Lightning II, din a cincea generație, care se află în dotarea Marinei Militare Americane (United States Navy), a Forțelor Aeriene (United States Air Force), a Corpului de Infanterie Marină al SUA (US Marine Corps) și a forțelor armate ale unor clienți străini, se afirmă într-un comunicat publicat de serviciul de presă al Pentagonului.

Cel mai mare dintre contract dintre cele cinci este in valoare de 1,93 miliarde de dolari, acoperă costurile recurente pentru întreținerea la sol și gestionarea lanțului de aprovizionare pentru actuala flotă de serviciu cu US Air Force, US Marine Corps și US Navy.

,,Compania Lockheed Martin a primit un contract în valoare de 1,926 de miliarde de dolari pentru întreținere și suportul logistic al avioanelor de luptă F-35, aflate în dotarea US Navy, US Air Force și US Marine Corps, precum și a clienților străini. Toate lucrările trebuie finalizate până în decembrie 2020" - se menţionează în comunicat, precizează Rador.

În octombrie 2019, Departamentul de Apărare al SUA a ajuns la o înţelegere cu producătorul aeronautic Lockheed Martin, prinvind un contract în valoare de 34 de miliarde de dolari, intens dezbătut ani de zile, pentru a cumpăra 478 de avioane F-35 Lightning II.

În iunie 2019, Pentagonul dezvăluise că preţul F-35 a scăzut cu 8,8%, la 81,35 milioane de dolari pentru exerciţiul fiscal 2020; diferenţa faţă de valoarea anunţată marţi este dată de preţul motorului produs de Pratt & Whitney. Anterior, se anunţase că F-35A va costa 89,2 milioane de dolari.

Acordul din iunie nu includea preţurile finale pentru opţiunile de achiziţie ale apărării americane pe 2021 şi 2022. Opţiunile se aplică deoarece achiziţiile oficiale nu se pot face decât după ce Congresul SUA aprobă bugetele pe anii respectivi.

Obiectivul Lockheed Martin este să livreze 131 de avioane anul acesta şi să crească producţia la peste 149 de bucăţi anul viitor, respectiv 160 şi 169 în anii următori. F-35 asigură în prezent circa 25% din veniturile corporaţiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel