Pentagonul confirmă informaţiile: Un tanc rusesc T-90A a ajuns în SUA (Foto). Destinaţia: Centrul de Testare Aberdeen al U.S. Army

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc rusesc T-90A, capturat de ucraineni și ajuns ulterior în SUA. Photo credit: Reddit.
Tanc rusesc T-90A, capturat de ucraineni și ajuns ulterior în SUA. Photo credit: Reddit.

Misterul tancului rusesc T-90A, care a fost fotografiat săptămâna trecută pe o şosea din statul american Louisiana, a fost desluşit. Pentagonul a confirmat marți pentru publicaţia The War Zone că tancul T-90A - capturat de ucraineni pe front - se află în drum spre un centru de antrenament şi testare al armatei americane. Sue Gough, o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, a declarat pentru publicația militară că tancul rusesc T-90A urmează să ajungă la Centrul de Testare Aberdeen al Armatei SUA.

Imaginile cu tancul T-90A au fost publicate de Reddit. Tancul a fost fotografiat în statul Louisiana din Statele Unite ale Americii. Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului a precizat că fotografierea tancului a fost posibilă, deoarece camionul care îl transportă s-a defectat pe autostrada Interstate 10. 

,,Armura reactivă explozivă a tancului era inertă, acesta nu era înarmat și nu transportă niciun material periculos și nu a reprezentat în niciun moment un risc pentru public", a adăugat ea.

Camionul care transporta tancul s-a defectat săptămâna trecută în apropierea unui cazino din orăşelul Roanoke din statul Louisiana, provocând confuzie în rândul oamenilor, a relatat pentru prima dată The War Zone săptămâna trecută.

,,Sunt aici de șapte ani", a declarat Valerie Mott, manager al cazinoului, pentru The War Zone. "Nu am mai văzut niciodată [un tanc] aici".

Cel mai probabil, tancul a aparținut Brigăzii 27 de Pușcași a Gărzilor Separate din Rusia și a fost abandonat în regiunea Harkov în septembrie anul trecut, au declarat pentru The War Zone mai mulţi analişti OSINT care ţin evidenţa echipamentelor militare folosite pe frontul din Ucraina.

Purtătoarea de cuvânt a Pentagonului nu a confirmat că tancul a fost capturat în Ucraina anul trecut. De asemenea, nu este clar cum a ajuns în SUA, în primul rând, și ce intenționează Pentagonul să facă cu tancul rusesc după ce va fi adus la centrul de antrenament.

Cu toate acestea, Gough a declarat pentru The War Zone că "face parte din angajamentul nostru continuu de a oferi Ucrainei capacitățile de care are nevoie pentru a contracara agresiunea rusă".

„Destinatarul final” - trecut pe fişa de transport - a fost menționat ca Building 358, 6850 Lanyard Rd., Aberdeen Proving Ground. Acolo se află Centrul de Testare Aberdeen (ATC) al Armatei SUA. ATC este agenția principală a Departamentului american al Apărării unde sunt testate limitele echipamentelor militare.

The War Zone precizează că tancul T-90A, care a ajuns în SUA, este destul de modern după standardele rusești, fiind produs în 2004, potrivit grupului OSINT Warspotting.net. Cu toate acestea, așa cum a precizat anterior publicaţia, tancul nu era în mod clar echipat complet. Dar avea câteva placi de blindaj reactiv exploziv (ERA) pe turelă.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel