Pentagonul: Achiziționarea sistemelor de rachete antiaeriene NASAMS ar trebui să întărească apărarea Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul american al Apărării (DoD) a veni cu noi precizări referitoare la achiziţia şi livrarea sistemului de apărare aeriană NASAMS care urmează să fie oferit Ucrainei. Potrivit Pentagonului Ucraina va primi două baterii ale sistemului NASMAS pentru a-şi consolidat apărare aeriană.

Miercuri, Departamentul american al Apărării a anunțat încheierea unui contract cu compania Raytheon Missiles and Defense privind achiziționarea pentru Ucraina a două baterii ale sistemelor norvegiene de rachete antiaeriene cu rază medie de acţiune NASAMS.

Este de aşteptat ca achiziția sistemelor de rachete NASAMS să consolideze apărarea Ucrainei împotriva amenințărilor aeriene. Sistemul NASAMS poate apăra spaţiul aerian ucrainean împotriva avioanelor, a vehiculelor aeriene fără pilot, a elicopterelor și a rachetelor de croazieră.

Statele Unite au atribuit un contract în valoare de 182 de milioane de dolari la 26 august pentru livrarea a două baterii NASAMS către Ucraina. Contractul include, de asemenea, instruire și sprijin logistic pentru Forțele Armate Ucrainene.

"NASAMS sunt cele mai recente capacități de apărare aeriană pe care le livrăm Ucrainei", a declarat subsecretarul apărării pentru achiziții William A. LaPlante. "Acestea sunt sisteme care vor face o diferență reală pe câmpul de luptă", a adăugat el.

Achiziționarea a două baterii de sisteme de rachete NASAMS face parte din cel de-al treilea pachet de asistență pentru securitate acordat Ucrainei. Acesta a fost anunțat la 1 iulie și presupune alocarea 820 de milioane de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina.

Acest pachet de sprijin militar a inclus, de asemenea, până la 150.000 de obuze de artilerie de 155 mm și patru radare de contra-artilerie.

Iuri Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a anunțat anterior că apărarea aeriană a Ucrainei va primi două baterii ale sistemului de apărare aeriană NASAMS.

La 24 august, s-a anunțat că Forțele Armate ale Ucrainei vor primi șase sisteme de rachete antiaeriene NASAMS și rachete pentru acestea. Sistemele NASAMS sunt incluse într-un nou pachet de ajutor militar american în valoare de 3 miliarde de dolari.

SUA au oferit Ucrainei ajutor militar în valoare de aproximativ 13 miliarde de dolari de când Rusia a pornit invazia, pe 24 februarie. În special, de Ziua Independenței Ucrainei, Casa Albă a anunțat cel mai mare pachet de ajutor militar vreodată de aproape 3 miliarde de dolari. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel