Pentagonul a aprobat o vânzare militară externă către Kuweit

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Pentagonul a anunțat că Departamentul de Stat a aprobat o vânzare militară către Kuweit în valoare de 281 milioane de dolari, transmite defence blog.

Vânzare externă către Kuweit constă în 19 vehicule de recuperare M88A2 HERCULES și echipamente conexe și sprijin. Hercules, un acronim care stă la baza sistemului de recuperare și evacuare a echipamentelor grele, este un vehicul blindat, folosit pentru a efectua misiuni de salvare și recuperare pe câmpul de luptă. M88A2 este esențial pentru sustenabilitatea pe termen lung a noii flote de tancuri M1A2 din Kuweit pentru apărare națională. "Kuweit nu va avea nici o dificultate să absoarbă aceste echipamente și servicii suplimentare", a anunțat Pentagonul.

Hercules este capabil să tracteze 80 de tone iar troliul său poate ridica 35 de tone. Este construit de BAE Systems și a fost folosit într-o formă sau alta de către US Army și US Marine Corps din 1959.

Hercules a fost sistemul principal de recuperare în timpul Operațiunii Iraqi Freedom, dar și pentru a trage în jos statuia lui Saddam Hussein din Bagdad, pe 9 aprilie 2003. Vehiculul este echipat cu o unitate auxiliară de alimentare (APU) care furnizează energie hidraulică și electrică de rezervă. APU oferă, de asemenea, energie pentru realimentare și transfer de combustibil. Vehiculul are un echipaj format din trei militari: comandant, operator și mecanic și are spațiu pentru patru membri ai vehiculului recuperat.

Vehiculul de recuperare are un braț mai lung de 35 de tone (31,75 tone); un troliu principal de tracțiune de 70 de tone cu lungimea de 85 de metri și un troliu auxiliar de 3 tone pentru a ajuta la desfășurarea cablului troliului principal.

Vezi și: Mii de tancuri Abrams M1 și vehicule de luptă Bradley M2 se îndreaptă către Europa

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel