Statele Unite suplimentează numărul forţelor militare detaşate la graniţa cu Mexic

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite trimit aproximativ 3.750 de militari la frontiera cu Mexicul, timp de trei luni, pentru a susţine Serviciul Vamal şi pentru Protecţia Frontierei (Customs and Border Protection, CBP), a anunţat duminică Departamentul american al Apărării, relatează Reuters şi DPA.



Mobilizarea trupelor va duce la creşterea numărului total al forţelor active care susţin agenţii vamali şi de protecţie a frontierelor la aproximativ 4.350, a transmis departamentul.

,,Departamentul Apărării va desfăşura aproximativ 3.750 de oameni în plus pentru a aduce susţinerea suplimentară grănicerilor la frontiera de sud-vest aprobată de secretarul interimar al Apărării (Patrick) Shanahan la 11 ianuarie”, a anunţat duminică, într-un comunicat, Pentagonul.

Pentagonul a dezvăluit cifra oficială la câteva zile după ce un parlamentar democrat a spus că vor fi detaşate aproximativ 3.500 de trupe suplimentare.

Trupele suplimentare vor creşte la ”aproximativ 4.350” numărul militarilor care susţin CBP.  

,,Unităţi suplimentare sunt desfăşurate timp de 90 de zile şi vom continua să evaluăm alcătuirea forţei necesare în vederea îndeplinirii misiunii de protecţie şi securizare a frontierei de sud”, mai precizează departamentul.  

Pentagonul face acest anunţ la două zile după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că ar putea să declare o ”urgenţă” naţională, cu scopul de a ocoli Congresul şi a obţine astfel o finanţare în valoare de 5,7 miliarde de dolari a unui zid la frontiera cu Mexicul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel