Patru nave hovercraft vor fi construite pentru Armata Sud Coreeană

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Reprezentanții Programului de Achiziții pentru Apărare din Coreea de Sud (DAPA) au anunțat, pe 10 decembrie, că a fost acordat constructorului naval Hanjin Heavy Industries and Construction (HHIC) un contract în valoare de 264,5 de milioane de dolari pentru a construi patru nave hovercraft tip Solgae pentru forța navală din Republica Coreea (RoKN), transmite Jane.

Navele Solgae (LSF-II)-class high-speed hovercraft, care au un deplasament de 90 de tone, pot atinge o viteză maximă de 40 kt. Acestea se vor alătura celorlalte patru nave similare, dintre care două sunt deja în serviciul RoKN, celelalte două fiind în diferite statii de construcție la șantierul Yeongdo ShipHH din Busan.

Prima pereche de nave hovercraft a fost livrată la jumătatea anului 2007 pentru a fi desfășurată la Pohang. Celelalte două nave din contractul semnat în 2016 vor fi livrate în 2021 și, probabil, vor fi dislocate la Mokpo.

Agenția DAPA nu a menționat când vor fi livrate cele patru platforme suplimentare, dar unele surse media au anunțat că acestea sunt programate să fie livrate până în decembrie 2024.

Vezi și: Forțele navale sud coreene au comandat încă patru nave de atac Patrol Killer Experimental-B

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel